Sardinië Rally: doorbreekt Marc Coma de overmacht van Honda?

SRR_3789.jpg
Na een kleine break strijkt het circus rond het wereldkampioenschap cross country deze week neer in Sardinië waar de vierde ronde verreden wordt. Na de Pharaons Rally, waar de fabrieksteams KTM en Honda verstek lieten gaan, zal de strijd op het Italiaanse Eiland hervat worden.

San Teodoro is zaterdag het toneel van de start van de zevende editie van de Sardinië Rally. Overdag zullen de technische checks en administratieve keuringen plaatsvinden, in de avond zal de proloog verreden worden op een kort parcours.

Vervolgens staat van acht tot twaalf juni het eiland bol van het rallygeweld als de coureurs beginnen aan de echte proeven. De derde etappe van Arbatax naar San Leonardo gaat de boeken in als marathon etappe waarbij de coureurs het in de nacht moeten redden zonder assistentie. In totaal krijgen de coureurs zo'n 800 kilometer op snelheid voorgeschoteld.

Bij het team van KTM ontbreekt Sam Sunderland die na zijn crash in Qatar nog aan het herstellen is van zijn polsbreuk. Marc Coma zal het voor KTM opnemen tegen Paulo Goncalves, Joan Barreda en Helder Rodriques van Honda. Honda domineert vooralsnog het WK met twee overwinningen in Abu Dahbi en Qatar. Yamaha begint de voorbereiding op Dakar Rally 2015 met kopman Olivier Pain die zijn krachten zal meten met de sterke concurrentie uit de fabrieksteams.

Nederland wordt in de rally vertegenwoordigd door HT Honda Rally Raid die in deze rally zes rijders ondersteunen. De bekendste van deze rijders is Juan Carlos Salvatierra die in de afgelopen Dakar Rally veertiende werd. De Boliviaan won vorige maand de derde ronde om het wereldkampioenschap in de Pharaons Rally.

Het schema voor de Sardinië Rally ziet er als volgt uit:

Datum Etappe Kilometers
7 juni San Teodoro – San Teodoro Proloog
8 juni San Teodoro – Arbatax 320 km/ 143 km SS
9 juni Arbatax – Arbatax 250 km/ 180 km SS
10 juni Arbatax – San Leonardo (M) 390 km/ 220 km SS
11 juni San Leonardo – San Teodoro (M) 320 km/ 116 km SS
12 juni San Teodoro – San Teodoro 250 km/