Modderbad in de Baja Deutschland

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Baja300_2014_Dag1_baja01-57.jpg
‘Deze proef had echt alles, het ene moment reed je door het bos in de modder en het volgende moment in het stof op de paden,’ zo vatte Martin van den Abbeelen de lange en zware proef in de Baja Deutschland samen. Het was een dag van uitersten met stof en modder. De tijden zijn nog niet bekend, maar Ronald Schoolderman heeft 4 uur en 6 minuten gereden, Maurice Ubachs en Johan Elfrink volgen met beiden 4 uur en 10 minuten!

Bovenaan de helling startten vandaag de teams: 330 rijders hadden zich gemeld voor de Baja Deutschland en op de proeven verdwijnt die hoeveelheid rijders compleet. ‘De meeste mensen die hier op het podium eindigen doen dat door rustig te rijden,’ vertelt Nico Hurxkens, die vandaag pech had met zijn snelle Land Rover. ‘Rustig rijden, goed navigeren en de auto heelhouden.’ Eenmaal aan de start verdwijnen dit soort plannen als sneeuw voor de zon – tenminste bij de meeste rijders in de Baja Deutschland.

De strijd bij de auto’s wordt vandaag in elk geval gevoerd tussen Ronald Schoolderman en Maurice Ubachs. Er zijn nog geen tijden bekend, dus de redactie weet nog niet hoe Simon van der Velde en Frank Stensky het er vanaf hebben gebracht – maar de etappe was vandaag erg snel, met enkele zware stukken.

‘De enige manier om die vrachtwagen in te halen was de binnenbocht, door het moeras,’ vertelt Maurice van Weersch. ‘Je snap wel wat er gebeurde, ik ben nog nooit zo vies geweest in de auto!’ Maurice en Maurice hebben vandaag met het mes tussen de tanden gereden, ouderwets gestreden met Breslau-veteranen Martin Hahle en Wolfgang Braun maar vooral veel deelnemers ingehaald. ‘Dat het vandaag lekker gaat is meegenomen,’ aldus Maurice van Weersch, ‘morgen hebben we nog een dag.’

Johan Elfrink heeft vandaag een uitstekende tijd gereden in het competitieve truckveld. GINAF is hier om te testen en stelt gaandeweg de dag veel af, het Tatra team Svoboda is bij vlagen razendsnel en wat opvalt is de strijd tussen Johan Elfrink, Leon de Wit en Marty van den Oever, die op minutenafstand van elkaar finishen. ‘We hebben geprobeerd om Leon bij te houden vandaag,’ aldus Harold Kluitmans, die bij Marty in de truck is, ‘maar die is echt te snel voor ons!’ De MAN van Marty moest de jacht bekopen met twee kapotte voorbladveren, of het team kan starten morgen is nog de vraag.
Rick en Nienke Aarts hebben vandaag dikke pech als de motor z’n olie eruit gooit. ‘De auto ging steeds meer roken, we kregen echt dikke wolken binnen. Eerst dacht ik dat de motor helemaal kapot was, maar het lijkt allemaal mee te vallen!’ Concurrentie voor de andere teams zijn ze echter niet meer. ‘We hebben rustig aan gedaan en zelfs even vastgereden, voor de klassering hoeven we morgen niet meer te starten,’ aldus Nienke.

Teun Stam en Rob Bogaert hadden vandaag een avontuurlijke dag met de Vitara. ‘De dynamo had het opgegeven,’ vertelt Rob. ‘Alleen duurde het zo lang voor de berging kon komen dat ik maar begonnen ben met repareren. Uiteindelijk heb ik de dynamo op de proef uit elkaar gehaald en gespoeld in een klein beekje. Na montage deed alles het weer, geweldig!’
Na de proef vandaag wassen de teams het koolstof uit hun ogen. Waar de modder voor grote uitdagingen zorgde was het stof in de middag ook lastig om te rijden. Vanmiddag is de tweede start voor de auto’s – dan gaat de strijd om de titel verder!


 Natte start Baja Duitsland voor Smitma Rally Team!

Vrijdag is de eerste van twee dagen in de Duitse Baja verreden, in de open bruinkoolmijn in de omgeving van Leipzig. Vanmorgen om 06.00 uur gingen 114 motoren van start. Mark en Rob Smits zijn er ook bij in Duitsland, en voor hen zit de eerste dag erop. De resultaten zijn nog niet online, hopelijk later meer daarover vanavond.

Door de vele regen van de afgelopen dagen was het een flink modder- en waterballet. Mark Smits: ,,We gingen soms tot de tanks in het water. We hebben er serieus voor moeten werken en ook het materiaal had er zwaar onder te lijden. We hebben startnummer 100 en 101, dus we moesten achteraan starten. Ik ben als 8e motor binnengekomen, met 4 minuten voorsprong op Rob. Ik denk dat we het dus wel ok gedaan hebben.’’

Er moesten 6 rondes afgelegd worden, van elk zo’n 40 kilometer. Mark Smits: ,,De 1e ronde was het even zoeken, de situaties zaten heel kort op elkaar. Na de 1e ronde kun je de rest op gps rijden. In het twee deel kwam ik beter in mijn ritme. In de 4e ronde ben ik Rob gepasseerd zonder hem gezien te hebben. Dat was volgens Rob bij een diepe modderpassage, waar hij mij wel voorbij zag komen.’’

Een kapotte klepzitting zorgt ervoor dat de Baja Duitsland er alweer opzit voor Mark. ,,De motor ging gedurende de dag steeds beroerder starten, en is nu bijna helemaal niet meer aan de gang te krijgen. Dan heeft doorrijden geen zin meer. Jammer, maar het is niet anders.

Humphrey Senn van Basel moest na anderhalve ronde opgeven met pech. ''Ik had water in de motor. Waarschijnlijk via de luchtfilterbak. Om ergere schade te voorkomen ben ik gestopt. Het was droog toen we reden, maar wat een water stond er overal. Niet normaal, het leek wel een groot zwembad. De motor is weer in orde, dus hopelijk kan ik morgen gewoon de dag uitrijden. Als de auto's en trucks over het parcours geweest zijn, is het een stuk beter te doen voor ons.''

Ook van de motoren (en de andere categorieën zijn er helaas geen uitslagen beschikbaar.....


 

gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1