Side by side demoklasse in Assen

BvdL_20130511_DSC_0546.jpg

De kogel is door de kerk, de Side by Sides starten in Assen! Vooruitlopend op een definitief technisch reglement rijden de buggies als demonstratieklasse en starten na de normale wedstrijd. Het is de perfecte test voor de Libya Rally, waar dit jaar veel buggys aan de start staan.

Het doel van de demonstratie is om te kijken wat er mogelijk is en over en weer kennis te maken: de NTA verleent een korting van 50% op het reguliere inschrijfgeld en de KNAF stelt omdat het geen wedstrijd is maar een demonstratie beperkte technische eisen aan de voertuigen. Deze bijzondere ontwikkeling is mogelijk gemaakt door de inzet en creativiteit van de sectie Terreinsport van de KNAF, die toekomst in deze voertuigen ziet. De NTA maakt het mogelijk dat de side by sides een eigen start krijgen tijdens de wedstrijd in Assen en zo is er ondanks de korte termijn waarop alles rond komt een mooi evenement voor de side by sides in Assen! Eyck Willemse heeft samen met Giel van der Heiden van Polaris Benelux de aanzet gegeven voor deze nieuwe klasse, die een prima aanvulling is op de succesvolle Polaris Cup.

Aanmelden kan via www.stg-nta.nl, waarna het dagreglement en alle praktische informatie wordt toegezonden. Een FIA (dag)licentie is nodig: deze kan ter plekke worden aangeschaft.