NK Offroad Racing in Assen op 22 en 23 maart

assen.jpg

De seizoensopening van het NK Offroad Racing wordt op 22 en 23 maart in Assen gereden: op en om het TT Circuit! Na twee rondes op het asfalt verdwijnen de teams in de bossen rondom het circuit. Zandpaden, karrensporen en oude veldwegen zijn hier volop te vinden. 'Dankzij de nieuwe klasses zijn de wedstrijden ook toegankelijk met een auto die niet volledig volgens het KNAF reglement is opgebouwd', vertelt Herman Jasper, die vuurwerk verwacht tijdens de eerste wedstrijd.

Aanmeldingen zijn er uit binnen- en buitenland met enkele snelle teams die dit jaar meedoen voor de prijzen in de T1 en in de T2. Vooralsnog is het Toyota time straks in Assen met flink wat snelle Land Cruisers die zijn ingeschreven. En we zijn er nog niet: onder andere Rijk Verkerk en Jeffrey Spoor keren terug in de competitie met hun snelle HDJ80.
Vanuit Duitsland zijn Frank en Stephan Stensky erbij in de T1 en Jan Holtz maakt als jonge rijder zijn opwachting in de T2. Eerder zette hij goede resultaten neer in de Duitse competitie en hij heeft zijn Pajero tot in de puntjes geprepareerd om in de T2 van start te gaan.

Er is dit jaar een nieuwe klasse, als vervolg op het experiment met de open klasse in Havelte afgelopen jaar. Deze 'special' klasse laat voertuigen toe die niet aan het KNAF reglement voldoen door bv het ontbreken van een restrictor. Er zijn enkele eisen opgenomen waardoor niet iedere auto hier kan meerijden, kijk op www.knaf.nl/terreinsport voor het reglement of neem contact op met de NTA via www.stg-nta.nl. Er zijn ook berichten over de side by side klasse, maar de komst van deze klasse ligt nog bij de KNAF en is nog niet definitief. Belangstelling is er wel dus hou de site in de gaten voor meer nieuws.

Eelco Bekker van EB Personeelsdiensten is sponsor van het NK Offroad Racing en benut het evenement voor een bijzonder doel. Samen met Stichting Zorgeloos Kind en de Stichting Wegracesport heeft hij een aantal ongeneeslijk zieke kinderen uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen. Herman Jasper van het Verkeerspark Assen helpt mee zodat de kinderen 's middag in het Verkeerspark hun rijbewijs kunnen halen. Het doel is een dag vol indrukken en plezier voor kinderen die anders vooral witte ziekenhuismuren en bedrukte gezichten van volwassenen zien.

Videobeelden van de voorbereidingen zijn er ook, met dank aan Fast4x4:

Aanmelden voor het NK Offroad Racing kan via de NTA op www.stg-nta.nl!