Sam Sunderland tekent voor 3,5 jaar bij KTM

b_486_324_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2013_04-Stage-4_Oilibya2013_Leg4_0100.jpg
Sam Sunderland gaat de komende drieënhalf jaar voor het fabrieksteam van KTM rijden. KTM voegt Sunderland toe als rijder zonder afscheid te nemen van één van de huidige rijders, hiermee heeft het team vijf fabrieksrijders in de gelederen. 

De 24-jarige Sam Sunderland heeft Britse roots maar woont tegenwoordig in Dubai. Een ideale locatie om veel tijd op de motor door te brengen en vooral te trainen in de duinen. Sam Sunderland zal bij de meeste mensen bekend zijn vanwege een overwinning in de tweede etappe van Dakar 2014. Sunderland kwam in die rally uit op een machine van Honda maar moest later opgeven. De etappe in Dakar is niet de enige goede uitslag die hij reed, ook behaalde hij al eens het podium in de Abu Dhabi Desert Challenge en won hij de Merzouga rally in 2013.

Sunderland voelde zich vanaf de eerste ontmoeting thuis in het team: "Toen ik het team voor het eerste ontmoette voelde het gelijk goed. De Dakar is een periode van stress en vermoeidheid, een goede relatie met het team is noodzakelijk voor een goede samenwerking." De Brit heeft nog niet op de nieuwe KTM gereden maar zegt dat de machine zichzelf bewezen heeft: "De machine ziet er geweldig uit en met twee podiumplaatsen in de afgelopen Dakar is het een geschikte machine voor het werk wat we doen. Op dit moment werk ik hard aan mijn conditie, ik kan niet wachten om te beginnen."

Hoofd motorsport van KTM, Pit Beirer, zegt voorzichtig om te gaan met Sunderland: "Sam is nog heel erg jong en we verwachten niet meteen topresultaten. Hij heeft de skills en de snelheid maar we willen hem niet meteen onder druk zetten. Het gaat ons om een competatieve aanwinst in Dakar voor de lange termijn."

Het wedstrijdschema van Sunderland bevat een aantal wedstrijden in het WK Cross Country en de Abu Dhabi Desert Challenge die de voorbereiding op Dakar 2015 vormen. Tijdens die editie van Dakar wil het Oostenrijkse team voor de veertiende keer het klassement claimen bij de motoren.