Baja300 Mitteldeutschland: aanmelden vanaf 1 maart

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Baja300_2013_dag2_Baja300_021.JPG

De start van de aanmeldingen voor de Baja300 Mitteldeutschland is naar 1 maart 2014 verschoven! De Dakar in Zuid Amerika is afgelopen en de voertuigen zijn nu onderweg naar huis. Eind februari zijn alle voertuigen weer in Europa en met de aanmeldstart op 1 maart 2014 heeft iedereen de kans op een laag startnummer voor de Baja300 Mitteldeutschland die van 29-31 mei bij Leipzig wordt verreden.

 

Met ruim 300 teams aan de start en afgelopen jaar het podium vol met Nederlanders is de Baja300 een unieke tweedaagse wedstrijd. De proeven in het gigantische dagmijnbouwgebied bij Höhenmolsen/Leipzig in Oost Duitsland zijn snel, technisch en door de hoogteverschillen prachtig om te rijden. Op de lange paden waar normaal de zware mijnbouwtrucks rijden haal je het maximale uit je voertuig, in het bos is het scherp sturen en het mulle zand vraagt veel techniek. Motoren en quads rijden 's ochtends en een eigen roadbook met single tracks door de bossen, maar ook de snelle en brede paden waar je met een rallymotor lekker kunt vegen.

'De eerste schetsen van het roadbook staan al op papier,' aldus Karsten Dorn van de organisatie. 'Door de ontwikkelingen in het gebied zijn er nieuwe routes bijgekomen, zodat we dit jaar een bijzondere special kunnen aanbieden. De totale afstand komt boven de 300 mijl uit en je komt alle soorten ondergrond tegen. Wij zorgen voor een uniek roadbook en we dagen de rijders en navigatoren uit om alle waypoints te halen!'

Afgelopen jaar stond het podium vol met Nederlands en ook komend jaar verwachten we een stevige delegatie. Gerard de Rooy reed afgelopen jaar naar de eerste plaats bij de trucks, Rick Aarts wist het klassement bij de autos te winnen. Dit jaar is de competitie scherper en verwachten we veel nieuwe en bekende teams aan de start: het bivak staat straks vol met motoren, quads, zijspannen, side by sides, autos en trucks en naar goede traditie heeft de 'Hollandische Armada' daar een flink aandeel in.

De aanmelding voor de Baja300 verloopt direct via de website van de organisatie, waar op 1 maart 2014 vanaf 0:00u het formulier te vinden is. Heb je vragen neem dan contact op met Niels Hatzmann via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of kijk op www.baja300-mitteldeutschland.de.