Bowler Defender & Desert Foxx Racing

b_600_0_16777215_00_images_09-RALLYMANIACS_2013_DesertFoxx_Bowler_Land-Rover-Defender-Challenger-Bowler-005.JPG
Wie op zoek is naar een voertuig om een rally-raid mee te rijden, komt er al snel achter dat de keuze niet zo heel groot is. Nieuw op de markt is de Bowler Defender. Een betaalbare, volledig FIA goedgekeurde auto, klaar voor de Dakar en iedere andere Rally-Raid op de kalender.

Als je aan een rally-raid wilt meedoen met een auto, zijn er een aantal opties. Je past een standaard auto aan en maakt deze rallyklaar. Je koopt een gebruikte wedstrijdauto, waarbij je vaak toch veel geld moet investeren om de auto topfit te krijgen, of je koopt of huurt een auto bij een gerenommeerd team wat de duurste optie is.

b_600_0_16777215_00_images_09-RALLYMANIACS_2013_DesertFoxx_Bowler_Land-Rover-Defender-Challenger-Bowler-008.JPG

De Bowler Defender zit er tussenin. Niet zo duur als een serieuze ‘Dakarwaardige’ wedstrijdauto en qua onderhoud en bijkomende kosten overzichtelijker dan zelf een auto bouwen of een gebruikte auto aanschaffen.
De Bowler Defender is gebaseerd op de Land Rover Defender 90 Hard Top met korte wielbasis die is uitgerust met een 2.2 liter diesel, opgepept tot 170 pk. De standaard handgeschakelde zesbak blijft behouden. De auto’s worden geleverd met een goedgekeurde rolkooi, aangepaste vering, racevelgen, brandblussysteem, racestoelen, zespuntsgordels, intercom enz.  De auto wordt gebouwd door Bowler Motorsport.

Desert Foxx is partner van Bowler Motorsport, en kan deze auto ook voor u leveren. En kan daarnaast ook het onderhoud en transport doen. Voor bijvoorbeeld wedstrijden in het NK Offroad, of rally’s in Oost-Europa en Afrika zoals de Africa Race, de Tuareg Rally, de Libya Rally, noem maar op.

b_600_0_16777215_00_images_09-RALLYMANIACS_2013_DesertFoxx_Bowler_Land-Rover-Defender-Challenger-Bowler-004.JPG

Voor wie een stapje verder wil, kan ook kiezen voor de Bowler EXR. Een doorontwikkeling van de Nemesis. In bijgaande pdf vind je alle informatie over de Bowler Defender en de Bowler EXR.
Robert Kranz (DE) van Rallyewerk heeft de Bowler Alliance opgestart en is aanspreekpunt voor de EXR namens Bowler.

Download specificaties Bowler EXR / Defender


gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1