Team Desert Foxx naar Rainforest Challenge

b_600_0_16777215_00_images_09-RALLYMANIACS_2013_DesertFoxx_RF_Challenge_DesertFox_RFChallenge.JPG
Van 30 november t/m 9 december wordt in Maleisië de Rainforest Challenge verreden. Een van de zwaarste offroad races die er verreden wordt, met deelnemers uit zo'n 30 landen. Onder hen voor het eerst ook twee Belgen: Wouter Tyberghien en Ivan Scevenels van Desert Foxx gaan de uitdaging aan.

Team Desert Fox heeft de Croatia Trophy 5 maal op rij gefinished, een knappe prestatie. Deze ervaring zullen ze nodig hebben om ook in de Rainforest Challenge goed te presteren. ,,Deelnemen aan de RFC heeft altijd op ons lijstje gestaan, met het rijden in echte off-road condities, ontmoetingen met andere 4x4 teams uit de hele wereld, en de sfeer van dit evenement'' aldus Wouter Tyberghien.

[youtube]Wb9jmEfzv8A[/youtube]

b_600_0_16777215_00_images_09-RALLYMANIACS_2013_DesertFoxx_RF_Challenge_RF_Challenge_01.jpg

b_600_0_16777215_00_images_09-RALLYMANIACS_2013_DesertFoxx_RF_Challenge_RF_Challenge_03.jpg


Wie is Desert Foxx? 

Een passie voor 4x4
Desert Foxx is gespecialiseerd in het uitrusten van 4 X 4 voertuigen. Zaakvoerder is Wouter Tyberghien. Hij is meer dan 10 jaar gepassioneerd bezig met 4x4, voornamelijk Land Rover. In 1996 begon hij zijn professionele carrière als uurwerkmaker maar al snel nam zijn gepassioneerde hobby meer en meer de bovenhand. Wat als sleutelen op kiezelsteentjes onder een carport begon, groeide snel uit tot een fulltime job in een professioneel uitgeruste werkplaats.
Herstellingen, verbouwingen, onderhoud & meer!

Naast uitrusten voor expeditie en het bouwen van off road challenge voertuigen kan U bij ons ook terecht voor herstellingen, technische verbouwingen en aanpassingen op maat. Onderhoud van uw 4 x 4 voertuig krijgt bij Desert Foxx ook een heel andere betekenis. In functie van het gebruik van de wagen wordt heel specifiek en doelgericht onderhoud gedaan. Want een 4 x 4 onderhouden is véél meer dan gewoon de olie wisselen !

Reizen
Ook het reizen zit ons in het bloed. Jarenlang werd er zelf rondgereisd, later meer in groep. Dit leidde tot de technische assistentie van reisorganisaties.
De volgende bestemmingen behoren tot onze ervaring: Letland, Litouwen, Polen, Duitsland, Nederland, Oekraïne, Hongarije, Roemenië, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Bulgarije, Griekenland, Spanje, Tunesië, Marokko, Algerije, Libië, Westelijke Sahara, Mauritanië, Mali, Senegal, Gambia, Guinee, Botswana, Zuid Afrika, ...

Offroad
Wouter rijdt al meerdere jaren offroad wedstrijden mee, zoals bv de Croatia Trophy in Kroatië, dit is één van de meest technische rally’s binnen Europa. Het te overwinnen terrein varieert van snelheidsstukken tot extreem moeilijke en technische lierpassages. Samen met zijn co-piloot vormen zij een gemotiveerd team dat hard van deze uitdaging geniet. Wouter heeft hiervoor een specifieke wedstrijdwagen opgebouwd, waaraan hij ook elk jaar geboeid sleutelt om hem weer klaar te stomen voor de volgende uitdaging. De opbouw van dit wedstrijdvoertuig en de ervaringen tijdens de wedstrijd dragen steeds bij tot verbeteringen bij het bouwen van auto’s voor klanten. Nieuwe producten die een wedstrijd, als de Croatia Trophy, goed doorstaan zijn zonder twijfel goed gemaakt en aan te raden bij de klanten.
Dit is in een notendop wie Desert Foxx is. Op onze website www.desert-foxx.com vindt u nog veel meer boeiends !