Merzouga Rally: winst voor Sunderland, Knuiman 5e.

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Merzouga_2013_mzg13_stage6_team_edo5369.JPG
Na de winst in de Olibya Rally van vorige week, doet Team HRC wederom goede zaken in de Merzouga Rally. Sam Sunderland pakt de eindzege, voor teamgenoot Helder Rodrigues. Henk Knuiman werd knap 5e, Thomas de Bois 23e. Frans Verhoeven viel uit in de laatste special door een technisch probleem.

STAGE 6 Jbel O Ramal “Sandy mountain” Liaison 39,99 km – 50,92 km – 58,41 km Total 149,32 km

Algemeen klassement


Leg6_Knuiman_02.jpg
Henk Knuiman vijfde in de Merzouga Rally

Henk Knuiman van het HSF Logistics Henstek Rally Team is in de Merzouga Rally in de top vijf geeindigd. Tijdens de laatste etappe streed de rijder uit Wijchen tot in de slotfase om de vijfde plaats maar kwam uiteindelijk met een achterstand van twee seconden op de vijfde man als zesde binnen. Wel had hij hiermee in het klassement twee plaatsen goed gemaakt en sloot de rally af op een mooie vijfde plaats.
‘’Er werd gestart aan de hand van een Le Mans Start. Ik kwam goed weg en we hadden vervolgens 100 meter op het vlakke pad voordat we de duinen in gingen. Even moest ik inhouden voor wat kamelen gras waardoor een aantal rijders mij wisten te passeren. Zo rond de tiende plaats kon ik aan de etappe begonnen. In het begin was het net oorlog want de rijders reden links en rechts door elkaar heen. Ik heb me hier goed doorheen kunnen slaan en kwam op een vijfde plaats uit de duinen’’.

Vervolgens moest Henk een droge rivier trotseren en daarna ging hij de vlakte op. Hier reed hij net iets te voorzichtig waardoor hij door twee rijders werd gepasseerd. Op een zevende plaats kwam hij langs CP1 en zat opdat moment slechts drie minuten achter de leiders. Toen Henk opnieuw de duinen in ging volgde hij de twee rijders voor hem. Uiteraard lette hij wel goed op zodat hij er zeker van was dat hij de goede route reed. ‘’Met nog twee kilometer te gaan ging ik de zesde man voorbij en slaagde er ook nog in om de vijfde man te passeren. Echter de laatste duin omlaag was een grote afstap. Ik remde hiervoor en reed naar beneden. De zesde man sprong de afstap helemaal en kwam mij nog net voorbij. Hierdoor kwam ik met een verschil van twee seconden op hem als zesde over de finish’’.

Op de finish was het verschil met de winnaar slechts vijf minuten en hier is Henk erg tevreden over. Daarnaast is hij in het eindklassement van de rally op een nette vijfde plaats geëindigd.


 Bekijk hier de einduitslag. Thomas de Bois is op een prima 23e plaats gefinisht!