Engines started for Hellas Rally Raid 2014

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Hellas_2014__ALX2298.JPG
UPDATE: De datum van de Hellas Rally Raid is verplaatst en wordt nu verreden van 6 t/m 11 mei!

Doordat er mogelijk niet genoeg plaatsen beschikbaar zijn op de veerboot van Italië naar Griekenland, heeft de organisatie besloten de rally een aantal weken op te schuiven.

De nieuwe editie van de Hellas Rally Raid is er klaar voor en heeft de eerste inschrijvingen al binnen voor deze nieuwe uitdaging.
De 2013 editie was opvallend succesvol met blije gezichten van meer dan 150 deelnemers afkomstig uit 16 verschillende landen, van Israël en Turkije tot Zweden en Engeland.

Dit jaar zal er na drie dagen een tweede bivouac zijn in Lepanto omdat de race nog groter is geworden met 1.800 km race, bestaande uit één Marathon etappe en 10 selectieve etappes. De organisatoren hebben het roadbook zelfs vernieuwd met 90% compleet nieuwe tracks.

Van wegen op zee-niveau tot tracks naast besneeuwde berghellingen op 2.600 meter hoogte. Het belooft een grote uitdaging voor motors, auto’s, buggies-SSV en quads te worden.
Natuurlijk zijn alle winnaars uit 2013 bij de start van 2014 aanwezig. Nieuwe inschrijvingen in de motor categorie worden verwacht met enkele Dakar deelnemers voor een geheel nieuw avontuur.
In de volgende editie heeft het organisatieteam verschillende tracks voor motoren en auto’s voorbereid om elke deelnemer de uitdaging te geven die hij verdient.
In de auto categorie worden belangrijke aanmeldingen verwacht van FIA auto’s hoewel amateurs de echte ruggengraat van de race zullen vormen met standaard race auto’s.

FIM-FIA standaard roadbooks van de hoogste kwaliteit, een online tracking systeem en real-time resultaten voor toeschouwers en deelnemers, alles ondersteund door een breedvoerige medische en herstel crew met helikopter. Allemaal om het leven van de deelnemers simpelweg eenvoudiger, leuker en veiliger te maken. Beide bivouacs zullen uitgerust zijn met support voor het wisselen van banden, de verkoop van smeermiddelen, voorzieningen voor het verwijderen van olie, reserve onderdelen en monteurs die beschikbaar zullen zijn voor elke amateur zonder team support.

De inschrijving is inmiddels geopend met gunstige inschrijvingskosten voor alle klassen, en vooral de kosten voor vrouwen bedragen slechts 200 euro. Ook accommodatie pakketten zijn laag geprijsd, in samenwerking met het hotel Chamber of Nafpaktia om service van een hoog niveau te garanderen, niet alleen voor de deelnemers maar ook voor familie en vrienden die naar Griekenland kunnen komen tijdens de race.

De Hellas Rally Raid organisatie zal een serie extra activiteiten organiseren voor hen, waaronder een aantal culturele trips in de omgeving, en tal van bezienswaardigheden bij de prachtige kust in Nafpaktia tot aan het uitzicht op de bergen van Ano Hora.

Een echte Rally Raid in het oosten van Europa, dichterbij en goedkoper dan welke andere rally van het seizoen dan ook. Kortingen zijn geldig voor de all-in Ferry lijnen van Italie naar Griekenland en terug, terwijl ons logistieke team voor de laagste prijzen in vliegtickets, huurauto’s en andere voorzieningen zal zorgen. Altijd met uitzicht op zee. Blijf op de hoogte! www.hellasrally.org

[youtube]FuD-26MGp0Y[/youtube]

gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1