Alentejo Rally 2013: het was weer genieten

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Alentejo_2013_IMG_1966.jpg
De Alentejo Rally in Portugal is weer geweldig verlopen. De deelnemers hebben genoten van elkaar, het was  een geweldige groep. Bij Leppink Adventure is het altijd knokken om de waypoints te halen. Frans Daris is het als enige gelukt om koelbloedig alle waypoints aan te doen en hij is dan ook de terechte winnaar.

Achter Frans werd hard geknokt om de punten, een uitslag was dan ook niet te voorspellen. Ervaren rallyrijders moesten weer opnieuw leren navigeren. Maar toen dat lukte was de grijns niet meer van hun smoel te krijgen.

Meervoudig NK Enduro kampioen Cees Siemons rijdt veel in het buitenland en heeft zelden zo prachtig gereden. Erik Posthumus vond de rally zelfs EK-waardig. Erik is zeer tevreden over de organisatie en vindt het een ware gave dat Leppink Adventure de routes zo weet te maken dat zowel kampioenen als hekkensluiters de tijd van hun leven hebben.

De Belgen Eric Deschepper, Bart Somers en Werner Geraerts zijn vrienden voor het leven en houden van de motorsport. Het drietal wist van geen wijken en bleef de Hollanders aanvallen. In de voorlaatste special kreeg Eric een opvliegende stok tegen zijn pink. Er zat totaal geen gevoel meer in, ‘ik dacht dat hij eraf was’ grapte hij. Eric maakte de special af, maar met een gespalkte pink die vooruit staat kun je niet meer rijden. Wel  jammer, want Eric zat Cees goed op de hielen.

Bart reed erg goed, deed helemaal zijn eigen ding en kon daardoor het vechtende tweetal goed volgen. Werner vocht als een leeuw met een zwaar geblesseerde schouder om de aansluiting met het drietal niet te verliezen. Wat geweldig om te zien.

In de laatste special ging koploper Cees helemaal kopje onder met uiteraard een waterslag als gevolg. Cees was vlakbij TC2 en meerdere deelnemers waren bereid om Cees te slepen, wat volgens het reglement is toegestaan. Wijselijk werd er gewacht op de bezemmotor die Cees op sleeptouw nam en binnen de gestelde tijd bij TC2 afleverde. Hier stond zijn vriend Frans al klaar om de olie te verversen. Echter, Gerjan stelde voor om tegen twee uur straftijd de motor op de bezemauto te zetten om zodoende geen risico op schade te lopen. Bart was zo sportief om geen klacht in te dienen en nam genoegen met een tweede plaats. Wat een prachtsport hebben wij toch.

In de roadbookklasse was het al niet minder spannend. De Limburgers en Polen hadden ervaring met autorally’s en wisten zich de eerste dagen geen raad met het roadbook. ‘Om dit te kunnen moet je waarzegger zijn’ was hun commentaar. Maar na drie dagen kregen ze het onder de knie en vonden zij het geweldig. Huub Vink en Artur Žbikowski hielpen elkaar de ‘onmogelijke’ berg op met een touw. Huub had al twee uur straftijd vanwege een te late start, maar deze actie leverde de Pool wel een tweede plaats op.

Op de laatste avond tijdens een barbecue op het strand, wisselden de strijders prachtige verhalen uit, waarvan het mooiste verhaal misschien wel van Jan van der Schuur is. Hij reed een ravijn in en kwam na 30km omrijden weer terug bij exact hetzelfde waypoint waar hij vandaan was gereden. Dan verdien je ook gewoon de derde plaats.

Alentejo2013_uitslag.jpg

Meer weten over de Alentejo Rally en de andere evenementen die Leppink Adventure organiseert? Bezoek dan: Leppink Adventure.

gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1