Hulpactie overstroming regio Baja300

b_600_0_16777215_00_http___www.marathonrally.com_news_uploads_pics_130607_leipzig_2.jpg

De Duitse riviergebieden staan onder water, dus ook de omgeving waar we elk jaar de Baja300 rijden. De 4x4 Club Leipzig is een hulpactie gestart om de mensen waar we elk jaar te gast zijn te ondersteunen bij het schoonmaken en weer opbouwen van hun huizen en bedrijven.

 


Hier is de oproep van de 4x4 Club Leipzig: "Vier weken geleden konden we met steun van de gemeente Pegau, Elstertrebnitz en Profen de Baja300 Mitteldeutschland organiseren. De bijzonder hoge waterstanden van de laatste weken hebben deze regio zwaar getroffen: de 'Weissen Elster' is buiten zijn oevers getreden en heeft dorpen, huizen en bedrijven onder water gezet.


De 4x4 Club Leipzig is ter plaatste geweest en de schade is groot. Er staat veel land onder water, huizen zijn beschadigd en de mensen zijn hard geraakt. Waar in Duitsland grote hulpacties op touw zijn gezet vallen deze gebieden wat buiten beeld. Dezelfde mensen die ons bij de wedstrijd hebben geholpen - de vrijwillige brandweer, de Technische Hilfs Werk en vele anderen werken nu aan het schoonmaken en herstellen van de schade.


Daarom willen we graag helpen en vragen we iedereen die heeft meegereden om steun voor deze situatie. Wat je kunt doen is welkom: we geven alles door aan de Burgemeester en Brandweer en die helpen de mensen in de regio direct en onbureaucratisch om huis en haard weer op te bouwen."


Vanuit Nederland is geld overmaken naar de 4x4 Club Leipzig het makkelijkste, maar als je beschikt over materiaal om straten, huizen en bedrijven leeg te pompen en schoon te maken neem dan direct contact op met de 4x4 Club Leipzig via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of in Nederland met Niels Hatzmann via 06 22937109. De vrijwillige Brandweer heeft prachtige voertuigen maar de pompen zijn eenvoudig niet bestand tegen deze belasting. Daarnaast zijn hoge drukreinigers en droogapparaten / ontvochtigers erg welkom.


De bankgegevens voor alle steun vanuit de Nederlandse rallygemeenschap:
IBAN: DE 14 8605 5592 1090 0244 59
BIC-/SWIFT-Code: WELA DE 8L
Inhaber: 4×4 Club Leipzig e.V.
Sparkasse Leipzig
Informatie/bestemming: floodwater 2013