Rally Sardegna Leg 1: Vogels en van Heertum goed van start

Leg1_Despres.jpg
Met een 16e tijd in beide specials is Vogels de eerste dag van de Sardinië Rally goed begonnen. Zoals voorspeld viel er heel wat regen, waardoor het vooral in de 2e special verraderlijk glad was. Sjors van Heertum reed de 10e tijd in de open klasse (boven 450cc).

Hans Vogels was tevreden over zijn eerste dag. Hij vertrok vanmorgen even na achten, en was kwart voor vijf binnen. Het was de langste dag van de rally met in totaal 390 kilometer, met lastige navigatie. Wie kijkt naar de gereden tijd ten opzichte van de afstand, kan al snel concluderen dat het geen makkelijk proeven waren.

Vogels: ''Het ging goed. Ik heb mijn eigen tempo gereden. Het was continu wisselen, de afstanden in het roadbook zaten heel kort op elkaar. Pad links, pad rechts, pad links. Soms moest je op koers je eigen pad maken. Het eerste deel van de dag was nog droog, maar in het tweede deel had het flink geregend en was het glad, zeker op de stenen. Een pittig stuk. Toen ik door een aantal takken reed, verloor ik de kap van mijn roadbook. Het kostte me een paar minuten zoeken om deze weer terug te vinden. Zonde, anders had ik er nog iets beter voor gestaan. Maar de verschillen zijn klein.

''Sjors (van Heertum red.) heeft ook een goede dag gehad, hij genoot van het mooie rijden. Morgen een marathonetappe, dan slapen we gescheiden van de asistentieploegen. Op het servicepunt kan ik wielen wisselen wat betekent dat ik anderhalve dag met een set banden moet doen. Dat komt dus wel goed. De 1e proef is weer lastig qua navigatie, de 2e proef zou beter moeten rollen. Het is bijna geen rally te noemen, zo goed is alles geregeld. Super hotels, en het eten is heerlijk'' aldus Hans Vogels.

1. Marc Coma (ESP, KTM) 02:27:34
2. Cyril Despres (FRA, YAMAHA) +00:00:55
3. Alessandro Botturi (ITA, YAMAHA) +00:01:17
4. Paolo Ceci (ITA, YAHAHA) +00:01:37
5. Ruben Faria (POR, KTM) +00:03:15

Uitslag SS1
uitslag SS2
Algemeen Klassement na dag 1

2 juni: Leg 2 Arborea - Chia  Totaal 292 km  SS3 60 km / SS4 54 km