Auto & Motorsport Experience Raamsdonksveer

AME 2013 Flyer A5 XS.jpg

Zaterdag 25 mei a.s. is het grootste auto & motorsport evenement van Brabant. Vele tientallen truck, auto & motorsportteams zullen akte de présence geven aan de Bliek (industrieterrein Dombosch 1) in Raamsdonksveer.

Kom eens een kijkje nemen in de Dakar Truck van Adwin Hoondert van het Venco Dakarteam. Adwin heeft dit jaar voor het eerst Le Dakar meegereden. Een andere Dakar rijder die ook aanwezig zal zijn is Alex Brusselers. Alex heeft dit jaar Le Dakar helaas vroeg tijdig moeten beëindigen  vanwege een schouder blessure. Zijn quad zal tijdens de Auto & Motorsport Experience  voor iedereen ter beschikking staan voor een foto of voor een plaatsje op het zadel.

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2012_6O1A4290.JPG

Tevens zal het Go2Dakar team aanwezig zijn met een Jeep, een Dodge en een assistentietruck. Het Go2Dakar team heeft bij de Libya Rally een zeer knappe dubbele overwinning geboekt. Natuurlijk mogen de Dakar motoren niet ontbreken. De jongste deelnemer van Le Dakar 2013 is de negentien jarige Robert van Pelt uit Ridderkerk. Robert heeft de Dakar gereden als kistrijder. Dit houdt in dat Robert al het sleutelwerk aan zijn motor tijdens de race zelf heeft moeten doen zonder de hulp van monteurs. Een hele knappe prestatie waar hij zelf nog veel meer over kan vertellen. Tevens zal ook het motor gedeelte van de Desert Daltons zal met 2 KTM motoren aanwezig zijn.
b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_07-Stage-3_Dakar2013_Leg03_032.jpg  b_600_0_16777215_00_images_05-LIBYA-RALLY_2013_Etappe7_C_020_JAN9315.jpg


Wie natuurlijk niet mag ontbreken tijdens deze editie is Heroes Legend. Zij zullen met diverse voertuigen aanwezig zijn en leggen met veel liefde en plezier uit waar hun route van dit jaar langs gaat en wat de organisatie verder inhoud.

Naast al het Dakar geweld zullen er ook racemotoren zijn. Tommy Sentges zal wederom zijn weg naar Raamsdonksveer weten te vinden. Deze keer zal Tommy geen racedemo geven maar geeft hij iedereen de kans om eens op zijn circuitmotor plaats te nemen en een babbeltje te maken. Naast de racemotor van Tommy zal er ook een motorrace zijspan aanwezig zijn. Ongelooflijk wat die man in de bak moet doorstaan. Het Rainbow Racingteam zal je er alles in geuren en kleuren over vertellen.

Wat natuurlijk niet is weg te denken uit de autosport zijn de rally auto’s. De Mitsubishi Lancer van Ronald Leemans, het Rally team van Ad Brands wat met 3 auto’s present zal zijn en de Nissan 350Z van Arjan Heystek is een greep uit het aanbod van rally auto’s wat te zien zal zijn op 25 mei.
Ook zullen de karts en de mini bikes aanwezig zijn. De karts zullen vertegenwoordigd door Williams Racing en de mini bikes door Stichting Pocket Bike Promotion. Beide teams zullen het publiek laten zien dat het nog niet zo eenvoudig is als het lijkt en dat het serieuze sporten zijn in plaats van alleen maar hobby voertuigen.

Zoals je wel had verwacht gaan de crossmotoren niet ontbreken. De sportvrouw van het jaar 2012 uit etten-Leur  Fiona Lauwen van Mopala Racing zal met haar crossmotor bewijzen dat crossen niet iets is wat alleen maar door mannen wordt beoefend maar dat de vrouwen ook zeker hun mannetje staan in deze tak van sport. Naast de “gewone” crossmotoren zal het Bastech Sidecar team aanwezig zijn met hun cross zijspan. Dat je over het zand niet alleen met een motor kunt zal de autocrosser Jeroen Dekkers laten zien.

Op de Nederlandse circuits kom je natuurlijk een grote diversiteit aan autosport tegen. Tijdens de Auto & Motorsport Experience zullen er diverse soorten en maten hun opwachting maken. Om er een paar te noemen: het BizRacing team zal hun Saker en Suzuki Swift meebrengen, Peter vd Kolk zal er zijn met zijn zeer speciale BMW GTR, het TRC team zal ook deze editie aanwezig zijn met hun BRL, Antoine Siemons heeft z’n stockcar weer netjes op gepoest voor 25 mei, Provily Racing brengt een echte Formule Renault 1.6 mee, het team van Berlo Racing komt met een Super Car Challange Viper , Hendriks Motorsport zal met een chassis  aanwezig zijn en nog vele vele andere teams!!

Uniek voor Nederland zijn de Formule Chrysler. Deze auto’s zijn rechtstreeks vanuit Amerika geïmporteerd. Zo als het er naar uitgaat zien zullen deze auto’s binnenkort live in actie te bewonderen zijn op de  autospeedway in Venray maar nu al in Raamsdonksveer.

Om nog wat na te kletsen met de coureurs/teams hebben we een gezellig terrasje ingericht voor een hapje en een drankje. Natuurlijk hebben we ook aan de allerkleinsten onder ons gedacht.

Redenen genoeg om zaterdag 25  mei tussen 10.00 en 16.00 een bezoekje te brengen aan de Auto & Motorsport Experience aan de Bliek in Raamsdonksveer.
Vergeet je fototoestel niet mee te nemen!!
Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes volg ons dan op facebook: www.facebook.com/Automotorsportexperience