De Rib Rally Ibiza 2013, het meest spectaculaire powerboat evenement van Europa!

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_RibRally_Rib_Rally.jpg

Afgelopen maandag 13 mei is de Rib Rally Ibiza 2013 van start gegaan! Een jaarlijks terugkerend powerboat evenement georganiseerd door Offshore Rib Rally 785. De wateren rondom het wonderschone eiland Ibiza vormen dit jaar de ‘playground’ van de teams.

Deze rally wordt uitsluitend gevaren met RIBs (rigid inflatable boat). De teams varen veelal met een Ribeye 785 gepowered door de 250 PK sterke Yamaha Outboard. Deze RIBs behalen snelheden van 100 km/u op open zee! De organisatie beschikt over een vloot van 15 van deze identieke RIBs waar de deelnemers mee racen. Het is dus niet nodig om in het bezit te zijn van een eigen RIB. Voor de rally’s betekent dit dat het echt aankomt op de vaartalenten en stuurmanskunsten van de teams, dit maakt het nog spannender! Echter, deelname met een eigen RIB is ook mogelijk in de Open Class.  

Tijdens de Rib Rally Ibiza worden er 4 diverse rally’s gevaren, zowel korte als lange afstanden staan op het programma. Voorgaande jaren is de rally uitgezonden op onder andere Veronica en RTL7, maar ook op internationale zenders als Motors TV. Ook dit jaar zal er weer een uitzending verschijnen op RTL.

Naast de Rib Rally Ibiza worden er meerdere rally’s georganiseerd. In juni wordt er een indrukwekende  oversteek gemaakt van Ibiza naar Mallorca en in oktober vindt de Rib Rally Terneuzen plaats. Voor meer informatie over de Rib Rally Ibiza of over de andere evenementen verwijzen wij u door naar onze website www.ribrally.com.

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_RibRally_AJB_81021.jpg