Geslaagde test voor van den Heuvel, Derks en van Wijngaard

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Baja300_2013_dag1_baja_300_1_343.jpg
Foto: Richard Breuer
Maurik van de Heuvel, Jack Derks en André van den Wijngaard hebben een prima Baja 300 achter de rug. Dit trio heeft zich als doel gesteld Dakar 2014 te rijden met een DAF truck, samen met het Schoones Dakar Team. De Baja 300 was de eerste echte test voor het team, die prima verlopen is.

Derks en van den Wijngaard kwamen vorige maand nog in actie met hun Polaris in de Libya Rally, en gaan nu samen met Maurik van den Heuvel de uitdaging aan om de Dakar uit te rijden in de truck categorie. Het trio heeft de Daf truck van Aart Schoones overgenomen, die zelf een nieuwe truck aan het opbouwen is.

Jack Derks: ,,De Baja 300 verliep voor ons boven verwachting goed. We zijn beide dagen als 5e binnengekomen. Het was onze eerste echte kennismaking met de truck, en de eerste keer dat we zo samengewerkt hebben in de cabine. En ik moet zeggen: laat die Dakar maar komen, ik heb er nog veel meer zin in gekregen! Maurik had het tempo snel te pakken, en hij luisterde goed naar onze aanwijzingen. Het was een aardige veldslag twee dagen lang, maar de truck heeft geen krimp gegeven. Het is onvoorstelbaar wat er met zo'n ding kan, Aart (Schoones red.) mag met recht trots zijn op wat hij heeft neergezet. ''

''De truck wordt door het Team Schoones nog een paar keer ingezet voor sponsoractiviteiten, en komt dan naar ons, zodat we deze klaar kunnen gaan maken voor komende Dakar. Het technisch concept heeft zich bewezen, daar ligt het niet aan. We willen graag nog wat meer ervaring opdoen, we hebben nu wat beter kennis gemaakt en dat smaakt naar meer!''

We zullen het team in aanloop naar de Dakar hier op Rallymaniacs volgen en houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!