Suzi's Place Racing wint de VHC Havelte 500

havelte-7-2.jpg

Arno Baauw en Jeroen Bogerd wonnen afgelopen weekeinde de VHC Havelte 500, een wedstrijd in het NK Offroad Racing over 500 kilometer. "In dit startveld winnen is voor ons prachtig" glundert Arno na afloop. Samen met zijn team heeft hij er hard aan gewerkt om de auto in topvorm te brengen en dat betaalt zich hier terug. Met 45 teams uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en België aan de start was er felle competitie op een prachtige proef in Havelte. 

 

"Afgelopen winter hebben we de auto nog eens helemaal onder de loep genomen" vertelt Arno Baauw, die al 15 jaar meedoet in het NK Offroad Racing. "De vering hebben we samen met Peter Visser van 4Grip nog eens bekeken en met name bij de achteras hebben we een paar aanpassingen gedaan. Dat merk je op deze proef met alle knippen en korte bochten. Dat we de koeling hebben vergroot en de inlaat van de motor hebben aangepast scheelt weer vermogen en dan zat het ook nog eens allemaal mee dit keer."

Door pech bleven de concurrenten Rick Aarts en Simon van der Velde achter - Rick rolde zijn Bowler, Simon had gewoon vreselijk veel pech en eindigde op de 16e plaats. Stefan en Frank Stensky - Duits kampioen van 2010 - waren met hun Mercedes G proto uit Duitsland gekomen om de onfortuinlijke afloop van vorig jaar goed te maken, wat ze een tweede plaats opleverde, achter Arno en Jeroen. 

De VHC Havelte 500 is een nieuw ijkpunt in het kampioenschap naast de Mini Dakar Hardenberg. Met de prachtige proef van 30 kilometer, een roadbook dat zelfs geoefende navigatoren liet werken en vervolgens een proef die zowel veel snelheid als korte stukken in zich had was het een wedstrijd van formaat. Met aan de start twee Koro Proto's uit Parijs, de V8 buggy van Hakvoort en de Africa Race buggy van Leendert Lekkerkerker, de unieke T3 bus van Bernd Jaeger en ga maar door - een geweldige competitie om in Nederland te organiseren en om aan deel te nemen. 

Meer informatie over de VHC Havelte 500 en het NK Offroad Racing is te vinden op www.nkoffroadracing.nl