Win kaarten voor de F1GP van Barcelona

COM-COM-Page-April-02NL.JPG

Waar gaat de rally liefhebber dit voorjaar naartoe om de sport van dichtbij mee te maken? Als dat gepaard moet gaan met beter weer, zal je richting Zuid Amerika moeten waar begin mei de rally van Argentinië wordt gehouden, maar voor de kleinere beurs is er genoeg te doen in Europa.

Het gaat sowieso een heel ander seizoen worden dan de voorgaande. Regerend wereldkampioen Sébastien Loeb heeft besloten dit jaar niet zijn wereldtitel te gaan verdedigen. Hij was onafgebroken wereldkampioen sinds 2004, dus na 9 jaar krijgen wij een nieuwe wereldkampioen. Hij heeft wel aangegeven om dit jaar vier rally’s te gaan rijden waarvan er al twee achter de rug zijn: Monte Carlo en Zweden. De openingsrally van het seizoen in Monte Carlo won hij meteen en in Zweden werd hij tweede achter Sebastien Ogier. Loeb zal waarschijnlijk de rally in Argentinië en Frankrijk nog rijden dit seizoen en verder niet.

Sebastien Ogier in de Volkswagen Polo R WRC heeft de beste kaarten om het stokje over te nemen van Loeb. Hij werd tweede in Monte Carlo maar won vervolgens Zweden en Mexico. Om de opvolger van Loeb aan het werk te zien kan je half april naar de rally van Portugal. Er waren geruchten dat de rally noordelijker verreden zou worden, in Lissabon bijvoorbeeld, maar men blijft de Algarve trouw. Voor deze rally vertrek je gewoon naar Faro.

Daarna maakt het World Rally Championship een uitstapje naar Argentinië en zou je ook een uitstapje als rallyliefhebber kunnen maken. Het Formule 1 circus doet op 12 mei  Barcelona aan en zijn de bolides te bewonderen op het Circuit de Catalunya, hier zijn ook kaarten voor te winnen. Met een beetje geluk zie je weer een mooie strijd tussen de teamgenoten Vettel en Webber, al dan niet met opgestoken middelvingers. Eerst doet de Formule 1 trouwens nog China en Bahrein aan.

Eind mei maak je dan de oversteek naar Griekenland voor de Acropolis Rally met ongetwijfeld al veel beter weer.  Van 20-23 juni kan je terecht in de Middenlandse Zee, bijna letterlijk. Dan wordt op Sardinië de Rally D’Italia gehouden.
Daarna is er een kleine pauze in het rally seizoen en wordt het hopelijk eindelijk zomer in Nederland.

Kaartjes winnen voor de Formule 1 race in Barcelona op 12 mei a.s.? Klik dan hier!