Varela wint de Italian Baja, Schlesser derde

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_schlesser_bajaitalia.jpgHet seizoen 2013 in de Worldcup opent met winst voor de Overdrive Hilux van het Braziliaanse duo Varela en Guggelmin. Krzysztof Holowczyc finisht 12 seconden achter hen, Jean Louis Schlesser is snel als altijd en weet in dit competitieve veld een derde plaats veroveren.

 

De hevige regens in de regio zorgden ervoor dat de specials werden aangepast en ingekort maar de toon is gezet: Overdrive is aanwezig in de Worldcup en laat zien wat ze kunnen. Het Russische G-Force werd bij de keuring niet toegelaten maar tekende protest aan waarna ze alsnog konden deelnemen.

Of het Jean Louis Schlesser dit jaar lukt om in de competitie naar voren te rijden is spannend. Afgelopen seizoen had hij twee keer pech waardoor hij een goede overall klassering misliep. Dit jaar is het eerste record al binnen: bij de bekende “Cantina Rauscedo” sprong bleef hij vol op het gas en vloog tot groot plezier van het publiek zeker 100 meter ver. Dit jaar volgen we het team en zullen we regelmatig berichten over de ontwikkelingen in de Worldcup.  

(fotografie: Paolo Baraldi / Italian Baja)