Italian Baja: Peterhansel op Yamaha

baraldi_italianbaja.jpg

De Italiaanse Baja start dit weekeinde en opent het seizoen voor de Worldcup wedstrijden. Bijzonder is de deelname van Stephane Peterhansel met Yamaha bij de motoren. Bij de autos doet Jean Louis Schlesser mee voor de overwinning, net als Holowyc met de Mini en Zapletal met zijn Hummer H3. Overdrive zet 4 Hiluxen in, het wordt een spannende strijd in Italie.

 

De Italiaanse Baja is bekend vanwege het afwisselende terrein, de stenige ondergrond en de pittige proeven in de riverbedding, maar bovenal vanwege de ontspannen sfeer en het eten. Met de seizoensopening geven de teams een visitekaartje af voor het komende seizoen. Vorig jaar zorgde van Merkesteijn met de HiLux voor spectakel, dit jaar zijn er verschillende teams die met nieuw materiaal starten en zich voor de aanwezige media in de kijker willen rijden.

G-Force komt vanuit Rusland met een zware delegatie, wellicht zetten ze hun nieuwe prototype hier al in. Naast het grote kampioenschap is er ook een nationale wedstrijd waar veel lokale helden zich voor hebben ingeschreven. Het weapon of choice voor dit terrein is de Suzuki Grand Vitara: een type dat we te zijner tijd ook in Nederland bij het NK gaan tegenkomen.

Komend weekeinde houden we de ontwikkelingen in Italië in de gaten, we krijgen fotomateriaal van Paolo Baraldi en berichten hier over de wedstrijd.