Frans Verhoeven, Johan Elfrink bij Baja300

10612208lo.jpgDe afgelopen week liep het storm met inschrijvingen voor de Baja300 bij Leipzig in Duitsland. Frans Verhoeven doet mee, Johan Elfrink komt na de onfortuinlijke klap terug met een wedstrijdtruck, Alex Brusselers is met het quad team aanwezig. "We zijn erg blij met het enorm grote aantal aanmeldingen dat we in de eerste week hebben gekregen" vertelt Uwe Groß van de organisatie, "we zijn druk met de voorbereidingen en er staan de deelnemers nog een aantal leuke verrassingen te wachten!"

 

Bij de auto's zijn de Nederlanders volop aanwezig: het NK Offroad Racing heeft de Baja300 op de kalender opgenomen waardoor we enkele bijzondere voertuigen terugzien in de Duitse dagmijnbouw. Johan Elfrink komt met een vrachtwagen naar de Baja, afgelopen jaar was het VEKA team met een truck aanwezig en zodra duidelijk is hoe de vrachtwagens uit Zuid Amerika terugkomen volgen er wellicht nog enkele aanmeldingen.

Met 90 aanmeldingen bij de auto's, zo'n 120 motoren, 12 trucks en 12 SSV's gaat het snel met de inschrijvingen. De organisatie heeft in totaal 300 plaatsen beschikbaar. Naast de Baja300 wordt ook een 24uurs enduro georganiseerd in hetzelfde gebied, waardoor het aantal motorsportliefhebbers in het gebied nog eens met de helft toeneemt. De verwachting is dan ook dat er veel publiek op het evenement afkomt. De organisatie heeft voor dit jaar dan ook toegezegd dat er een goed publiekspunt komt met overzicht over het hele gebied: op loopafstand van het bivak. 

 

Aanmelden voor de Baja300 kan nog via http://www.baja300-mitteldeutschland.de  - bij vragen mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.