MT Rally: sterke Nederlandse vertegenwoordiging

b_600_0_16777215_00_http___mtrally.pl_wp-content_blogs.dir_4_files_2011_04_DSC_0645-1024x768.jpgMet tegen de 20 Nederlandse equipes aan de start van de MT Rally in Polen moet het lukken om in één van de klasses een beker mee naar huis te nemen. Afgelopen jaar waren Alex van Ginkel en Henk Knuiman van de partij, dit jaar wordt het veld bij de motoren volledig gedomineerd door Nederlanders. 

Leon de Wit en Ton Stoker stappen in de 4x4, ze bouwen nog druk aan de vrachtwagens en hebben gekozen voor een iets eenvoudiger rallyvoertuig. Of het ze bevalt om in de sport klasse zo laag bij de grond te zitten weten we op 14 april als de wedstrijd gefinished is. Deze wedstrijd kent verschillende klasses: de sport klasses is het klassieke offroad rijden in Polen, waarbij prachtige veldwegen, zandpaden en de heidevelden van Noord-Polen zich afwisselen met aanzwellende beken en zompige moerassen. Voor hen die hier geen trek in hebben is er de 'cross country' klasse, die op de zwaarste punten een aangepast roadbook kent. 

De MT Rally start en finisht in hetzelfde bivak, bij de militaire basis in Konotop. De start is op 10 april, met in de middag een ongeveer 10 km lange proloog en 's avonds een stevige nachtetappe. De volgende ochtend gaat het verder en wisselen lange dagetappes zich af met nachtetappes en uiteindelijk een afsluitende stage op 14 april. Met 6 etappes en zo'n 1000 kilometer proef is de MT Rally een stevige uitdaging voor de teams. Inmiddels zijn zo'n 130 deelnemers uit heel Europa aangemeld voor deze strak georganiseerde en competitieve wedstrijd. De MT Rally is een wedstrijd waar het aankomt op navigatie en snelheid: de Poolse teams pakken hier groot uit, maar ook uit Duitsland en Denemarken komt goede concurrentie voor de Nederlandse equipes. 

Tijdens en na de MT Rally doen we verslag op rallymaniacs.nl. Dutch Rally Press is met een team aanwezig, maakt foto's en zorgt voor de berichtgeving. Vragen? Mail met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.