Baja300 2013: inschrijving vanaf 2 februari

12_baja300_08_613.jpg

Met 300 mijl special stage in de 'tagebau' bij Leipzig / Hohenmolsen is de Baja300 een spektaculaire en pittige wedstrijd voor motoren, quads, autos en trucks. De Duitse Endurance Day, een 24-uurs enduro wordt tegelijk met de Baja300 georganiseerd en bij beide evenementen worden grote namen verwacht. Op 2 februari start de inschrijving!

De Baja300 is bekend geworden onder de naam Baja Saxonia en biedt een prachtige wedstrijd op een proef van zo'n 30-35 kilometer in de dagmijnbouw. Je rijdt door onwaarschijnlijke landschappen, langs grote machines. Met grote stukken op hoge snelheid, dan weer over kleine klauterpaadjes en lastige kompaskoersen - de wedstrijd biedt voor iedereen wat. Of het je lukt om de special in de gestelde tijd uit te rijden hangt af van je gemiddelde snelheid, op een baan die gaandeweg de dag steeds pittiger wordt. 

Bij de motoren is de competitie met lichte enduros. Mannen als Marcel Snijders, Alex van Ginkel en Pedro van Hout verschenen hier al aan de start, maar ook veel amateurs en mensen die voor het eerst aan een wedstrijd deelnamen. Voor de zware jongens is er een klasse boven de 180 kilo, waar we onder andere BMW HP2's en Triumph Tigers hebben zien rijden. Alex Brusselers reed de wedstrijd al eens met de quad en ook de buggys van Chris Leyds zijn hier gestart. De motoren en autos starten apart: motorrijders 's ochtends, autos en trucks 's middags. 

Nu de Baja300 is opgenomen in de kalender van het NK Offroad Racing verwachten we nog meer Nederlanders aan de start bij de autos. Dat Ronald Schoolderman vorig jaar door een tijdstraf naast de overwinning greep doet nog steeds zeer, maar ook dit jaar zijn er weer veel teams aan de start. Bij de trucks waren afgelopen jaren onder andere Marty van den Oever, Johan Elfrink, Hans Bekx en de trucks van het VEKA team bij de wedstrijd. 

De inschrijving start op 2 februari en bij 300 deelnemers is het vol. De startnummers worden op volgorde van aanmelding vergeven. Een proloog zou hier mooi zijn, maar je komt elkaar snel genoeg weer tegen op de proef. Meer informatie over het evenement is (in Duits en Engels) te vinden op de site van de Baja300: http://www.baja300-mitteldeutschland.de/

Voor vragen en antwoorden in het Nederlands kun je ook mailen met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Prachtige videobeelden van de motoren, zowel met helmcamera als langs de proef: 

[youtube]zVwAlBdvZA4[/youtube] 

Fast4x4 maakte een compilatie met beelden van de autos en trucks in de Baja300: 

[youtube]1YJxc6ByJxY[/youtube]