Tim Coronel: “Ik ben nog niet klaar met die F16 op wielen!”

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_20-Podium_Dakar2013_podium_582.jpg
Zwammerdam 8 februari 2013 – Bijna een maand na de finish van Le Dakar 2013 heeft Tim Coronel zijn ‘normale’ leven weer opgepakt en zijn tentje in het bivak verruild voor zijn eigen bed. Ondanks een stroeve start kan Coronel terug kijken op een geslaagde Dakar met een 100% finish van het team, een derde plaats in de Lightweight klasse en een tweede plaats in het Soloklassement. Ook op persoonlijk vlak haalde Coronel een succesje want van de zes keer dat Tim aan de start van een Dakarrally stond finishte hij ze allemaal en ook dit jaar ging dat niet zonder slag of stoot.

Op vrijdag 9 november 2012 maakte Tim Coronel bekend dat hij in 2013 met een nieuw team aan de start van de zwaarste rally ter Wereld zou staan. Het Maxxis Dakar Team Powered by Super B zou met twee buggy’s, twee quads en een snelle assistentie truck de strijd aangaan met de elementen. De verwachtingen waren hoog en de nieuwe buggy was een doorontwikkelde versie van de McRae buggy waar Coronel de laatste jaren de finish mee haalde. Meer vermogen en verbeterde technieken moesten ervoor zorgen dat een finish bij de eerste 25 in het autoklassement een mogelijkheid was, maar Dakar zou Dakar niet zijn als alles verliep zoals gepland. Een hardnekkig pechduiveltje zorgde er tijdens de eerste week voor dat een topklassering ver weg was.

De eerste etappe was een korte, maar voor Coronel werd het emotioneel gezien een lange dag: “Op de verbindingsroute begon het probleem met de warmtehuishouding al. De buggy sloeg meerde keren gewoon af en leek geen brandstof te krijgen. Ik heb uit de koelbox van iemand uit het publiek ijs moeten stelen om de boel weer koel te krijgen. Ik wilde op tijd bij de start zijn dus eenmaal aangekomen ben ik de proef opgegaan zonder naar het probleem te laten kijken. Achteraf gezien misschien niet helemaal de juiste beslissing want ik ben op de proef veel tijd verloren, maar je wil niet meteen straftijd pakken door te laat te starten. De monteurs hebben de buggy nagelopen en de volgende dag leek het probleem opgelost te zijn. De buggy hield zich prima en ik maakte bijna 100 plaatsen goed in het klassement”, aldus Coronel.

De daaropvolgende dagen bleef het mysterieuze probleem zich voordoen en werd het al snel duidelijk dat een goede klassering er niet in zat dit jaar. “Het was soms best frustrerend want als de buggy eenmaal liep dan ging hij echt als een kanon! Het is echt een F16 op wielen en de duinen waren geen enkel probleem. Ik heb op een gegeven moment de knop omgezet en ben me gaan focussen op aankomen. Elke dag was weer een uitdaging en ook dat is genieten. In mijn hoofd was ik al bezig met volgend jaar want dat deze buggy potentie heeft is mij wel duidelijk geworden. Als team waren we natuurlijk erg goed bezig. Als je om je heen keek en zag dat de ene na de andere toprijder uitviel en wij elke etappe nog wisten te finishen dan doe je toch iets goed en daar ben ik erg trots op. Ondanks de tegenslagen kwamen wij toch elke keer weer in het bivak aan en wisten de monteurs ons elke dag weer aan de start te krijgen.”

Tijdens de rustdag werd het probleem gevonden en had het team de tijd om de beide buggy’s weer helemaal tip top in orde te maken voor de tweede week. “Het was een opluchting dat we de tweede week in konden gaan zonder problemen en dat gaf mij tijdens de rustdag wat extra rust. Ik had tijdens de rustdag ook wat meer tijd om te reacties en aanmoedigingen van de vele fans te bekijken en dat deed me erg goed. Het is niet normaal hoeveel sms’jes ik heb ontvangen dit jaar. Ook de steunbetuigingen op Twitter en Facebook waren geweldig en deze hebben mij er echt doorheen gesleept. Het is mooi om te zien dat je tijdens deze twee weken meer contact hebt met mensen dan de rest van het jaar en mijn telefoonrekening zal dit jaar wel enorm zijn, maar dat is het dubbel en dwars waard! Ook het feit dat Tom dit jaar dichtbij was zorgde voor een extra motivatie. Je mis het thuisfront en dan is het fijn dat je de belangrijke momenten even kan delen.”

De tweede week verliep voorspoedig voor Coronel en zonder grote problemen leek zijn zesde Dakarfinish een feit: “De buggy liep na de rustdag echt goed. De snelheid zat er goed in en het was een groot feest om door de duinen te vliegen. Een ding weet ik zeker ik ben nog lang niet klaar met mijn opleiding als F16 piloot! Toch kreeg ik meerdere malen een waarschuwing. De eerste was nadat ik in een 10 meter diep ravijn was gereden en ik met de schrik vrij kwam. Ik ben hierna echt anders gaan rijden, gewoon wat meer op safe. Het aankomen en het teambelang was op dat moment groter. Het doel was om een 100% finish te halen met het team en dat is gelukt al ging het op de laatste dag nog bijna mis! Vlak voor de start van de laatste special stroomde de olie echt aan alle kanten uit het blok en even leek het er op dat ik de finish niet zou halen, maar het viel gelukkig mee.”

Alle teamleden vanhet Maxxis Dakar Team Powered by Super B kwamen aan de finish en dat was een unieke prestatie. “Ik ben echt apetrots op het team en als je naar het aantal uitvallers kijkt zie je pas hoe uniek deze prestatie echt is. Het team is er altijd 100% achter blijven staan en dat doet me goed. Als je dan het podium op komt rijden en je hoort dat je ook nog eens twee prijzen in de wacht gesleept hebt dan is dat natuurlijk fantastisch. Het was serieus een verrassing, want ik was al helemaal niet meer met het klassement bezig. Ik denk dat we terug kunnen kijken naar een geslaagde Dakar ondanks het feit dat we van te voren wat hoger ingezet hadden. Ik wil dan ook iedereen bedanken die ervoor gezorgd hebben dat we dit weer hebben kunnen doen. Het is een voorrecht om met zulke trouwe relaties te mogen werken en zonder de steun van hen en alle fans was het ons nooit gelukt. Zes uit zes, maar wat was het weer een zware! Op naar volgend jaar.”

b_381_314_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_20-Podium_Dakar2013_podium_597.jpg b_289_433_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_20-Podium_Dakar2013_podium_063.jpg