Tim & Tom Coronel klaar voor Dakar met hun 'Beast 3.0'

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2020_vooraf_Coronel_RM193421.jpg

Gisteravond hebben Tim en Tom Coronel in Huizen hun verbeterde buggy 'The Beast 3.0' gepresenteerd, waarmee ze op 5 januari a.s. aan de start staan van de Dakar rally. 

Het is het derde jaar dat het team met de Jefferies Buggy, die in basis ontworpen is voor de Amerikaanse Baja 1000, aan de start verschijnt. De buggy is weer flink onder handen genomen. Een proces dat gedurende de afgelopen Dakar al begon, waarbij er tijdens het rijden onderling besproken werd wat er verbeterd zou moeten worden, wat Tom dat netjes in een notitieboekje bijhield. Met de vele veranderingen is de buggy is omgedoopt tot versie 3.0. Er is veel op het gewicht bespaard met lichter bodywork, de neus is ingekort, de vering is verbeterd, draagarmen zijn aangepast, een lijst van acht pagina's met verbeterpunten is afgevinkt. Op 3 en 4 december worden alle voertuigen in Marseille gekeurd en ingescheept naar Saoedi-Arabië. 

Tom Coronel: ''Ieder jaar wordt onze auto beter en beter, dat is ook echt zo. Door steeds na te denken over verbeteringen, wat we al tijdens de rally doen. We zijn beiden coureur, die ook navigeren. Tijdens het rijden proberen we elkaar daar ook in te verbeteren en dat maakt deze combinatie uniek. We hebben geen budget om andere rally's te rijden ter voorbereiding, dan hebben we een tweede auto nodig. Het kost een half jaar om dit ding in elkaar te zetten. Maar, volgend jaar zijn we wel klaar voor een tweede auto in ons team, dat is heel zeker. Nu de puntjes nog op de i, het zijn de details. Qua vering hebben we heel veel verbeterd, de neus is 30 centimeter korter voor als we de duinen afduiken, we hebben de stempels verbeterd, het bandenaflaatsysteem, de koeling, in totaal een lijst met wel 250 verbeterpunten die we allemaal hebben kunnen doorvoeren op deze versie. Vraag ons na de rally maar hoe goed het gegaan is, het is altijd weer één groot avontuur.''

Wil je de buggy van dichtbij bekijken? Natuurlijk zijn Tim & Tom Coronel en hun Beast 3.0  te zien op de Preproloog zaterdag a.s.. 

gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1