Overdrive Racing onthult OT3 high performance SxS

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2020_vooraf_AP-21XNYC43N2111_news.jpg

Overdrive Racing heeft nu meer details onthuld van hun nieuwe rallymachine. De "OT3 by Overdrive" is ontwikkeld om de Side-by-side naar het volgende niveau te brengen.

De OT3 van Overdrive is een turbo aangedreven 1000cc met zes versnellingen die volgens de FIA-voorschriften ongeveer 177 pk levert, en is het eerste side-by-side (SxS) prototype met hoge prestaties speciaal ontworpen voor offroad racen overal ter wereld. De side-by-side is een speciaal type lichtgewicht offroad buggy voor een coureur en een bijrijder.

De koolstofvezel en de Kevlar-carrosserie zorgen voor een indrukwekkende vermogen-gewichtsverhouding en grotere stabiliteit voor bestuurders in het diverse landschap van offroad-evenementen. De verlengde wielbasis van de OT3 zorgt ook voor meer stabiliteit, waardoor het zwaartepunt van de auto wordt verplaatst.

“Tijdens het testen in Marokko bleek dat de OT3 een heel goed pakket te zijn vanaf de eerste kilometer. Het lijkt een goede stap voor dit voertuig. Ik weet zeker dat meer testen en meer kilometers nodig heeft, maar we hebben een goede basis.” - Nasser Al-Attiyah

Het debuut van de nieuwe machine wordt binnenkort aangekondigd.