X-raid Mini met Peterhansel en Sainz naar Dakar Rally

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2020_vooraf_MC16245b_1224x816.jpg

Stephane Peterhansel en Carlos Sainz vormen de ervaren teams voor het fabrieksteam van X-raid Mini tijdens de Dakar Rally van 2020. Dat heeft de renstal officieel bekendgemaakt. Cyril Despres is niet meer van de partij bij de formatie onder leiding van Sven Quandt.

Het moederbedrijf van Mini heeft aardig gesneden in de budgetten voor de Mini JCW Buggy en heeft daarom in moeten krimpen van drie naar twee auto's. Despres valt als gevolg daarvan buiten de boot, maar met Peterhansel en Sainz heeft het team nog altijd twee ervaren coureurs aan boord die in januari voor de overwinning mee gaan doen.

Voor Peterhansel wordt de komende Dakar speciaal, hij gaat namelijk voor het eerst de Dakar Rally rijden met zijn vrouw Andrea als navigator. De twee deden eerder dit jaar de Abu Dhabi Desert Challenge en maken nog altijd kans op het WK Cross Country te winnen. Peterhansel schreef de Dakar Rally al dertien keer op zijn naam, hij was de eerste die in 2012 de wedstrijd won voor X-raid. Aan boord bij tweevoudig Dakarwinnaar Carlos Sainz veranderd er weinig. De Madrileen komt net als voorgaande jaren in actie met zijn ervaren navigator Lucas Cruz.

X-raid doet in 2020 een nieuwe poging de Dakar Rally te winnen met de nieuw ontwikkelde Mini John Cooper Works Buggy. Tot nog toe hebben coureurs met deze wagen weinig potten kunnen breken, maar de wagen is de afgelopen tijd verder verbeterd met een aantal wijzigingen. Een van de zichtbare zaken is dat de voorkant van de wagen korter is geworden. Dit zou een positieve invloed moeten hebben op het rijgedrag.

Peterhansel en Sainz komen aankomende week in actie tijdens de Rally van Marokko, de traditionele generale repetitie voor de Dakar Rally.