Organisatie kiest nieuwe invalshoek voor Dakar Pre-proloog

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2020_vooraf_Preproloog_Preproloog2019.jpg

De Dakar Pre-proloog gaat op 23 november gewoon door, maar zonder de medewerking van RTL. De organisatie stelt dat het evenement meer een ‘festival’ moet worden zonder de focus op de TV-uitzending. Dat laat organisator William Zweerts de Jong aan Rallymaniacs weten.

Woensdagochtend verschenen er berichten dat de RTL Dakar Pre-proloog op zou houden te bestaan, maar feitelijk is enkel de samenwerking met RTL gestopt. Ook is er gekozen voor een nieuwe locatie vanwege juridisch gesteggel rond het Eurocircuit in Valkenswaard. Het zorgt ervoor dat het evenement met een nieuwe insteek terug zal keren, laat de organisator weten. 

“Na vele jaren zal de organisatie van de Pre-proloog verder gaan zonder RTL”, zegt hij. “De verplaatsing van het evenement naar de nieuwe locatie biedt veel meer mogelijkheden om het evenement aantrekkelijker te maken voor het publiek. Niet alleen kan er een spectaculaire baan aangelegd worden voor de deelnemers, ook het publiek krijgt meer het echte Dakargevoel. Daarnaast is het landgoed Duynenwater in Eersel goed ingericht voor grote evenementen met goede faciliteiten waardoor er voor het publiek meer te zien en te doen zal zijn.

Ook slaat de organisatie van de Pre-proloog dit jaar voor het eerst de handen ineen met de organisatie van de Morocco Desert Challenge, de rally die de afgelopen jaren uitgegroeid is tot de grootste rally-raid op Afrikaanse bodem. Teams uit die wedstrijd kunnen zich binnenkort ook inschrijven voor het evenement. Ook zullen de TV-opnames ook niet langer de focus genieten van het evenement: “In het verleden was het evenement meer gefocust op de tv-uitzending maar het evenement moet de komende jaren uitgroeien tot een aantrekkelijk festival voor een breed publiek. Daarbij wordt het publiek en niet de tv-opnames als uitgangspunt genomen.”

Deze zomer hebben Tim Coronel, Gerard de Rooy, Erik van Loon en Janus van Kasteren al getest op het nieuwe parcours in Eersel, een zandbaan van zo’n twee kilometer lang. Het parcours moet een stuk overzichtelijker zijn voor het publiek dan in het verleden in Valkenswaard het geval was. 

De Dakar Pre-poloog vindt plaats op 23 november, kaarten zijn inmiddels te verkrijgen via deze website

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2020_vooraf_Preproloog_68662761_2779622938717846_5834678239431229440_n-2.jpg