Nieuw hoofdstuk Riwald Dakar Team

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2020_vooraf_67531032_2512515495438666_8410260798449909760_n.jpg

Niet alleen de organisatie van de Dakar Rally begint aan een heel nieuw hoofdstuk door de zwaarste rally ter wereld te verhuizen naar het Midden-Oosten. Ook het Riwald Dakar Team begint aan een nieuw hoofdstuk in de wereld van de rally.

Nieuw Dakar project

De eerste foto’s van een nieuw project tussen MKR en het Riwald Dakar Team zijn onlangs al uitgelekt. Tijdens een ‘geheime’ test in Nederland werd een geheel nieuwe Renault Truck voor het eerst aan de tand gevoeld.

Samenwerking RDT en MKR

De truck is weer door Mario Kress van MKR ontworpen in overleg met het RDT en zal een zeer speciale versie worden. De eerste indrukken van de test zijn veel belovend, “Maar we weten ook dat er nog veel werk te doen is en dat er nog vele testen zullen moeten gaan volgen”, aldus Gert Huzink, die de truck namens het Riwald Dakar Team zal gaan besturen in de komende Dakar in Saudi-Arabië.

Jubileum Riwald Recycling

Het is dus geen geheim meer dat het team met een nieuwe truck zal verschijnen in de komende rally’s. Het ligt echter aan het verloop van de testgegevens wat de eerste Rally zal zijn. Het testen van de nieuwe truck zal na de vakantieperiode weer voortgang krijgen. Uiteraard is Dakar 2020 het ultieme doel en zal MKR en RDT er alles aan doen om de truck maximaal te laten presteren.
Ewald en Gert Huzink hopen rondom het jubileum van hun bedrijf, Riwald Recycling, met meer informatie naar buiten kunnen treden. Gert: “We hopen dat we onze fans eind september meer info kunnen geven en met alle details en vernieuwingen naar buiten te kunnen treden. De monteurs en crew van het Riwald Dakar Team gaat eerst genieten van een welverdiende vakantie, wetende dat er wederom mooie uitdagingen in het vooruitzicht liggen.”