Dakar 2020: hoofdstuk 3

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2020_vooraf_Dakar20_route.jpg

Na drie decennia Afrika en 11 jaar Zuid-Amerika begint de Dakar aan een nieuw hoofdstuk: het Midden-Oosten. Saudi-Arabië, het grootste land in het Midden-Oosten, zal in januari 2020 de Dakar rally ontvangen. De 42e editie wordt van 5 tot en met 17 januari verreden, met een totale lengte van 9.000 kilometer en gaat van start in Jeddah.

De rally zal veel schaars bevolkte gebieden aan doen waar nog niet eerder geraced is. De bergen dicht bij de grens met Jordanië brengen de deelnemers door een doolhof van valleien terwijl er in het 'Empty Quarter" veel duinen met een hoogte tot 250 meter op het programma staan. De rustdag is in Riyadh, finish is in Al Qiddya. 

De Zuid-Amerikaanse connectie

Argentinië, Chili, Peru, Bolivia en Paraguy waren tien jaar lang de gastheren van de Dakar en stalen de harten van deelnemers en fans met de spectaculaire landschappen. Één derde van het veld bestond uit Zuid-Amerikanen, en om die link met de rally in stand te houden zal de organisatie ondersteuning bieden bij de verscheping van de voertuigen vanuit Zuid-Amerika. 

David Castera, directeur ASO: 

''Afrika, Zuid-Amerika, en nu Azië. Het derde hoofdstuk in de Dakar geschiedenis is vooral fascinerend en opwindend voor een race waarin het ontdekken zo centraal staat. In het grootste land van deze regio kunnen we helemaal los gaan om een zware, uitgebalanceerde en gevarieerde route uit te zetten. De sportieve uitdaging die we aan het samenstellen zijn voor de 42e editie zal het volledige potentieel van dit grote land benutten met een diversiteit aan woestijnen, bergen, canyons, valleien en landschappen.''

De eerste beelden van de verkenningen zijn alvast veelbelovend!