Dakar 2020: Saoedi-Arabië?

b_600_0_16777215_00_images_16-ABU_DHABI_2018_0326_Leg2_ADDC18_Leg2_0010.JPG

Waar een paar weken geleden zuidelijk Afrika genoemd werd als mogelijke bestemming voor de Dakar van 2020 en de Angolese motorsportbond al met een geimproviseerde routekaart op de proppen kwam, gaan nu de geruchten dat ook Saoedi-Arabië kanshebber is om de Dakar te ontvangen.

Gedurende de afgelopen Dakar werd er in de perstent ook al geregeld gespeculeerd hoe de toekomst van de Dakar er uit gaat zien, en werden Zuid-Afrika maar ook de Verenigde Arabische Emiraten genoemd als mogelijke nieuwe bestemmingen. 
Waar het budget voor het organiseren van de Dakar in zuidelijk Afrika nog wel eens een discussie punt kan zijn, zal dat voor het Midden-Oosten veel minder spelen gezien de veel grotere financiële mogelijkheden. Op facebook wordt door een aantal lokale rijders genoemd dat de Dakar bevestigd is voor Saoedi-Arabië. En dan niet alleen voor 2020, maar meteen voor vijf jaar! 

Het zou overigens slecht nieuws kunnen zijn voor Dakarwinnaar Nasser Al-Attiyah, aangezien Qatar en Saoedi-Arabië in een politiek conflict verwikkeld zijn. Reden dat Al-Attiyah ook niet van start gaat in de Abu Dhabi Desert Challenge in de Verenigde Arabische Emiraten.

De laatste jaren was het in de Dakar rally een soort traditie geworden dat op de dag van de finish de start en finishplaats van de komende editie bekend werden gemaakt. Vorig jaar jaar werd daar al mee gebroken (waarbij Marc Coma ook nog eens stilletjes vertrok bij de organisatie), en werd pas in mei door A.S.O de definitieve route bekend gemaakt. Voor de rijders en teams is het natuurlijk wel van belang om te weten hoe die route er uit gaat zien, en op welk werelddeel de rally plaats gaat vinden. Zijn de Zuid-Amerikaanse landen nog steeds bereid de portemonnee te trekken, of gaat A.S.O een stap terug doen op dat vlak? We wachten het in spanning  af....

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2020_vooraf_Saudi-Arabië_-_Google_Maps-1.jpg