Eurol in Dakar: Al-Attiyah wint het eerste deel van de marathonetappe

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2019_01_08_DKR19_01_08_Stage2_0034.JPG

Nasser Al-Attiyah tekende donderdag in de vierde etappe van de Dakar Rally voor zijn tweede ritzege. In het algemeen klassement verstevigde hij bovendien zijn leidende positie. Eurol steunt de teams die deelnemen aan de Dakar Rally en doet verslag van hun prestaties.

Al-Attiyah werkte een foutloze dag af tijdens de zware etappe over 352 kilometer. Hij en navigator Mathieu Baumel versloegen veelvoudig Dakarwinnaar Stephane Peterhansel in een rechstreeks duel. Het was de tweede zege van Al-Attiyah en Baumel. Met de overwinning hebben ze nu een voorsprong van bijna negen minuten in het klassement.

Aan de andere kant van het Toyota Gazoo Racing-team draaide het om teamspirit. Toen Bernhard ten Brinke al vroeg in de etappe stilviel met problemen, offerde Giniel de Villiers zijn positie op om zijn Nederlandse teammaat te helpen. Ten Brinke had problemen met de ophanging van de Toyota Hilux en samen met De Villiers werd hard gewerkt om de Nederlander zo snel mogelijk weer op pad te krijgen. De Villiers verloor anderhalf uur op winnaar Al-Attiyah terwijl Ten Brinke na een lange dag met drie uur achterstand aan de finish kwam.

Na een geweldige start van de rally kregen de broers Coronel donderdag hun eerste problemen voor de kiezen. De twee kwamen vast te staan in het fijne feshfesh en hadden hulp nodig om verder te komen. Na een lang oponthoud bereikten de heren uiteindelijk toch weer de finish voor de avond in Peru viel.

Met Martin van den Brink als uitvaller moet Janus van Kasteren de eer van Mammoet Rallysport hooghouden. De Nederlander doet dat op dit moment zeer fraai. Na een zesde plaats in de derde etappe kwam Van Kasteren donderdag als zevende aan de finish. Gert Huzink van het Riwald Dakar Team eindigde eveneens in de top-tien, hij werd negende.