Eurol in Dakar: Van Kasteren en Coronel sterk tijdens zware derde etappe

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2019_01_07_DKR19_01_07_0336.JPG

Met een sterke zesde plaats heeft Janus van Kasteren een goede indruk gemaakt tijdens de derde etappe van een tot nu toe pittige Dakar Rally. De Nederlander eindigde vlak achter de snelste rijders en tankte daarmee vertrouwen. Eurol ondersteunt de avonturiers in de Dakar Rally.

Van Kasteren is de enig overgebleven coureur bij Mammoet Rallysport nadat Martin van den Brink helaas op moest geven door technische problemen. Van Kasteren bracht het team een mooi resultaat met de zesde plaats op de derde dag. Hij was er vanzelfsprekend erg blij mee.

Hetzelfde kan gezegd over Tim en Tom Coronel. De broers bereikten de finish zonder noemenswaardige problemen en dat was een buitengewoon goede prestatie in een zeer lastige proef. De Coronels staan met de zeventiende plaats in de derde etappe nu op een 21ste plaats algemeen.

Nasser Al-Attiyah herstelde zich goed na een lastige tweede etappe. De Qatari werd tweede met minimaal tijdverlies in het klassement. Bernhard ten Brinke had iets meer problemen, maar vocht zich ondanks een bijna-crash naar een achtste plaats in de proef. Giniel de Villiers verloor veel tijd vanwege een incident op de route waarbij zijn wagen beschadigd raakte.

Gert Huzink werkte een prima dag af met zijn Renault, hij werd zeventiende terwijl Ed Wigman opnieuw een top-25 finish in het vizier had.