Mirjam Pol aan start van Red Bull Knock-Out

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2019_vooraf_1DTB5456.jpg

De Bornse motorrijdster staat zaterdag 10 november wederom aan de start van de Red Bull Knock Out Strandrace. Deze strandrace wordt op het strand van Scheveningen gereden. De vorige editie in 2016 wist Pol succesvol te finishen en bleek zij de snelste in het damesklassement. Dit jaar staan er weer 1000 deelnemers aan de start op het strand in Scheveningen.

Met een spectaculaire massastart rijden de deelnemers een uur over het loodzware parcours tijdens de eerste heat, welke tevens de kwalificatieheat is voor de finale. De finishtijd van de eerste 750 motorrijders bepaalt de startvolgorde voor de twee-uur durende finaleheat. Met startnummer 129 maakt Mirjam Pol goede kans zich te kwalificeren voor de finale die ’s middags om 13:30 uur start.

Voorbereiding Dakar Rally 2019

Mirjam Pol is druk met fysieke krachttrainingen en mentale trainingen. Daarnaast is ze volop aan het trainen op haar Husqvarna Rally Replica als voorbereiding op de Dakar Rally 2019. Tijdens de Preproloog die het laatste weekend van oktober werd georganiseerd presenteerde zij haar motor en haar team aan het grote publiek. 

Startnummer 55

Opvallend was het knalgele vlak op haar motor en motorkleding waar de tekst ‘uw logo?’ duidelijk zichtbaar prijkte. Het financiële plaatje is dus nog niet helemaal rond maar het is zeker dat zij de zwaarste rally ter wereld zal rijden. De A.S.O., organisatie van de Dakar Rally, maakte de startnummers voor motoren en quads deze week bekend. Pol ontving startnummer 55, waar zij zeer content mee is, haar startnummer is het beste startnummer onder alle Nederlandse motorrijders die dit jaar deelnemen aan de Dakar Rally, welke dit jaar gereden wordt in Peru.