Team De Rooy met vier trucks naar Dakar Rally

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2019_vooraf_vdHeuvel_DKR18_01_20_157.jpg

Petronas Team De Rooy Iveco zal met vier trucks deelnemen aan de Dakar Rally. Naast Gerard de Rooy, Federico Villagra en Ton van Genugten zal Maurik van den Heuvel het team in Peru versterken. Alle vier de équipes hebben een Iveco Powerstar ter beschikking met als doel de overwinning in de Dakar van 2019.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Gerard de Rooy in januari zal terugkeren in de sterke competitie van de Dakar Rally, bijgestaan door navigator Moi Torrallardona en monteur Darek Rodewald. De tweevoudig winnaar van de Dakar, en winnaar van de Africa Eco Race 2018, weet zich in Peru gesteund door misschien wel het sterkste Team De Rooy ooit.
De Argentijnse coureur Federico Villagra deed vorig jaar tot de voorlaatste dag mee om de overwinning en zal ook nu weer voor het podium gaan. Ton van Genugten schreef in 2018 maar liefst vier etappezeges op zijn naam en was daarmee de succesvolste coureur in de truckcategorie. Hij wordt evenals afgelopen jaar bijgestaan door navigator Peter Willemsen en monteur Bernard der Kinderen.
De vierde rijder van Team De Rooy is komend jaar de ervaren en snelle Maurik van den Heuvel, die in voorgaande jaren steeds meedeed in de top 10 van het klassement en van wie veel mag worden verwacht. Van den Heuvel wordt genavigeerd door Peter Kuijpers, voor wie het de vierde keer in die rol wordt, en heeft als monteur Martijn van Rooij bij zich.

Van den Heuvel vierde rijder

Van den Heuvel heeft op een relatiedag slechts enkele meters gereden met de Iveco Powerstar, maar Dakar rijden bij Team De Rooy is een unieke kans. “Ik denk dat we een geweldig team hebben. Ton en Gerard ken ik al vanaf mijn eerste Dakar en ik heb echt wel het gevoel dat zij er ook beide achter staan.'' 
Van den Heuvel reed eerder nog met de Scania en zou een jaar overslaan, maar de vraag vanuit Team De Rooy is te mooi om af te slaan. “Het kan ook wel verrekte mooi worden om daar maximaal te gaan knallen” verteld hij enthousiast.

Van den Heuvel neemt binnen Team De Rooy de plaats in van Artur Ardavichus, die vanwege de slechte economische situatie in Kazachstan in overleg met zijn sponsor Astana heeft besloten de komende Dakar over te slaan.

De vertrouwde Powerstar

Alle vier de teams hebben een Iveco Powerstar tot hun beschikking. Er is gekozen voor het vertrouwde model met starre assen, dat zich de afgelopen jaren heeft bewezen in de zwaarste rally’s ter wereld.
Het prototype van de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging heeft alle geplande tests tot volle tevredenheid doorstaan en wordt nu volledig gedemonteerd, zodat alle onderdelen en componenten kunnen worden onderzocht en bestudeerd op onder meer slijtage en beschadigingen. Deze rallytruck kan daardoor nog niet worden ingezet en als gevolg daarvan zal Wuf van Ginkel, die als ontwikkelingscoureur zeer nauw bij deze truck is betrokken, niet deelnemen aan de komende Dakar.
Op de Pre-proloog in Valkenswaard aanstaande zondag zijn Gerard de Rooy, Ton van Genugten, Maurik van den Heuvel en Wuf van Ginkel aanwezig en beschikbaar voor pers en publiek.