X-raid MINI JCW Team met drie Dakar winnaars naar Peru

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2018_vooraf_AP-1X2MUMK291W11_news.jpg

De opwinding rondom de Dakar Rally in 2019 begint steeds groter te worden. Het nieuwe X-raid MINI JCW Team zal met Carlos Sainz, Cyril Despres en Stéphane Peterhansel aan de start staan in Peru. De voormalige coureurs van Team Peugeot Total beschikken samen over maar liefst 20 Dakar-overwinningen en zullen ieder een MINI John Cooper Works Buggy besturen in de komende Dakar Rally in Zuid-Amerika.

Carlos Sainz komt terug naar de Dakar met veel verwachtingen als voormalig winnaar. De tweevoudig Dakar-kampioen en tweevoudig WRC-winnaar is ervan overtuigd dat MINI hem een auto heeft bezorgd om voor de overwinning te strijden in Peru. Hij zal worden vergezeld door landgenoot Lucas Cruz, de navigator die tijdens zijn beide Dakar-overwinningen al naast hem zat.

“Een nieuwe auto brengt altijd nieuwe uitdagingen met zich mee. We zijn blij met het harde werk dat we met X-raid hebben gedaan en we zijn klaar om te vechten voor goede resultaten.” – Carlos Sainz

Cyril Despres gaat een nieuwe gooi doen om zijn beste Dakar resultaat van 2017 te verbeteren met de nieuwe MINI. De fransman heeft een carrière van wereldniveau op de motor achter de rug maar ook verschillende overwinningen op vier wielen zoals in de Silk Way Rally. Samen met Jean-Paul Cottret heeft ook Despres een landgenoot om op te vertrouwen. Despres en Cottret werken al 17 jaar samen waarin zij zeven overwinningen op hen naam schreven.

“Het is een enorm voorrecht om samen met Stéphane en Carlos deel te nemen aan dit nieuwe MINI-team, elke dag valt er weer iets te leren deze jongens.” – Cyril Despres

Het derde lid van het X-raid MINI JCW Team is Monsieur Dakar zelf, Stéphane Peterhansel. Als zes Dakar-overwinningen met de motor nog niet genoeg waren, dan heeft de Franse coureur ook nog zeven overwinningen met de auto op zijn naam staan. Peterhansel’s totaal van 13 overwinningen maakt hem de meest succesvolle deelnemer die de Dakar ooit heeft gekend. Zijn zeven auto-overwinningen maken hem samen met Vladimir Chagin de meest succesvolle deelnemer in een enkele categorie.

“Deze volgende Dakar zal speciaal voor mij zijn omdat ik terugkeer bij X-raid. De laatste keer dat ik met een MINI deelnam aan de Dakar wonnen we de rally in 2012 en 2013.” – Stéphane Peterhansel

De achterwiel aangedreven MINI John Cooper Works Buggy een topsnelheid van 190 km/u is het hele jaar door getest door ervaren monteurs en ingenieurs van X-raid. Nu zullen de sleutels worden overgedragen aan een droomteam van coureurs die de zwaarste rally ter wereld willen winnen.

Later deze week worden de MINI’s door Sainz en Despres getest tijdens de zesdaagse Rallye du Maroc. De duinen van Marokko zijn de ideale plek om de buggy een full-speed run te geven voordat het team begin volgend jaar naar Peru vertrekt. Ook Rallymaniacs is erbij tijdens de Rallye du Maroc dus houdt de website en Facebook in de gaten voor het laatste nieuws en beelden van de nieuwe machines voor Dakar 2019.