Carlos Sainz naar Dakar met… Mini!

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2019_vooraf_Sainz_RDM16_0_0072.JPG

Carlos Sainz, de Dakar-winnaar van vorig jaar, komt zijn Dakar-titel verdedigen in 2019. De Spanjaard is sinds januari bezig om een auto te vinden en heeft de knoop doorgehakt: het wordt de Mini Buggy gebouwd door X-Raid. 

Volgens de Spaanse sportkrant Marca heeft Sainz een deal getekend voor een jaar, met de optie voor nog een jaar. Een deal die met name door X-Raid al meer dan een jaar op de planning staat. Zij wilden ‘El Matador’ vorig jaar al contracteren vanwege zijn ervaring met de twee-wiel aangedreven buggy. 

Na het terugtreden van Peugeot als fabrieksteam uit de Dakar rally kon Sainz kiezen tussen twee contracten: Mini en Toyota. Hierbij had Toyota een lichte voorkeur, in zijn WRC-tijdperk heeft Sainz vele successen behaald met de Japanse autobouwer. Echter was Mini ervan overtuigd dat zij een betere package konden bieden door een nieuwe BMW motor in de John Cooper Works Buggy in combinatie met de set-up van Sainz.

Afgelopen zomer heeft Sainz getest in beide auto’s en besloten om het contract met Mini te tekenen.

Sainz neemt Peterhansel en Despres mee

Naast Sainz maken Stéphane Peterhansel en Cyril Despres ook de overstap van Peugeot naar Mini. Met de support van Red Bull zullen zij proberen om een nieuwe overwinning voor Mini binnen te slepen.

Voor Sainz en Despres is het de eerste keer met Mini, terwijl Peterhansel terugkeert bij het team waarmee hij in 2012 en 2013 Dakar won. Hij heeft de intentie om te starten met zijn vrouw, Andrea, als navigator.

Red Bull en Monster Energy

Nani Roma gaat van start met de 4x4 Mini met als persoonlijke sponsor Monster Energy. Dit betekent dat, net als in 2015, de twee grote energy drank merken binnen een team op de auto’s zullen staan.