Rij zelf de Dakar Rally

Lees meer...

Sinds kort is er een nieuwe manier om de Dakar Rally zelf te ervaren. Gebaseerd op de wel bekende Dakar Rally heeft de ASO samen met Bigmoon Entertainment een zeer realistische game ontwikkeld waarbij je zelf deel kunt nemen aan de Dakar Rally van 2018.

Lees meer

Dakar 2019 presentatie 23 mei a.s.

Lees meer...

Op woensdag 23 mei a.s. vindt weer de jaarlijkse bijeenkomst plaats voor de komende Dakar. Ondanks eerdere berichten dat de presentatie afgelast zou zijn, wordt deze alsnog gehouden op 23 mei. 

Lees meer

Motorbeurs Utrecht ook voor de allerkleinsten

Lees meer...

Ook kids mogen zich gaan opmaken voor MOTORbeurs Utrecht. Want het grootste motorevent van Nederland is er voor alle motorrijders en rijders in spé, dus ook voor de allerkleinsten. Laat jouw kind zijn of haar eerste kilometers afleggen op verschillende parcoursen. Je kunt er immers niet vroeg genoeg mee beginnen!

Lees meer

De Rallymaniacs danken jullie

Lees meer...

De Dakar 2018 zit erop. Wij verdelen nog de laatste foto's, posten de laatste interviews en gaan een paar dagen slapen, want dat is wel nodig. 
De interviews, foto's en filmpjes uit Zuid-Amerika werden geleverd door Marcel, Jack en Emil, met ondersteuning van Ruud en Thomas. Tim zorgde voor de foto's vanuit Afrika. In Nederland hielden Mark, Robin en Natascha de boel 24/7 draaiende met de liveblogs en verslagen op www.rallymaniacs.com, Soundcloud, Facebook en Twitter.
Wij danken de deelnemers voor de mooie verhalen en de fijne samenwerking en we danken jullie voor het volgen en zien jullie graag terug bij de volgende rally's die we volgen en verslaan.

Finish voor Maikel Smits na 9000 kilometer plezier

Lees meer...

Maikel Smits deed mee aan de Dakar Rally om plezier te hebben en te genieten. Dat is gelukt, en als bonus behaalde de rookie de 26ste plaats, waarmee hij als beste Nederlander zijn medaille mocht ophalen aan de eindstreep in Córdoba. “Ik ben heel blij met hoe het is gegaan.”

Lees meer

Ton van Genugten sluit Dakar af met vierde etappezege

Lees meer...

De Dakar Rally 2018 was er voor Ton van Genugten eentje met ups-and-downs en eerste keren: de eerste keer met de Iveco Powerstar, de eerste keer met de truck op de kant maar ook de eerste etappeoverwinning. Uiteindelijk zouden het er vier worden, waarmee Van Genugten deze Dakar de meeste overwinningen boekte bij de trucks.

Lees meer

Finish Dakar een onwerkelijke ervaring voor Luc van de Huijgevoort

Lees meer...

Zo lang naar toe gewerkt en naar uitgekeken en ineens is het dan zover: de finish van de Dakar Rally 2018. Het was een onwerkelijke ervaring voor Luc van de Huijgevoort, maar het was toch echt waar. 9000 kilometer in veertien dagen tijd, temperaturen van rond het vriespunt tot boven de 40 graden Celsius, de duinen van Peru, de hoogvlakte van Bolivia, de gortdroge woestijn van Argentinië: Van de Huijgevoort kan het allemaal afvinken.

Lees meer

Doel DakarSpeed bereikt: fraaie negende plaats in extreme Dakar

Lees meer...

Tot op het laatste moment kan het mis gaan in de Dakar Rally. Een paar kilometer voor de finish moesten Maurik van den Heuvel, Wilko van Oort en Martijn van Rooij nog even een lekke band wisselen. Een kleinigheidje, zo zou later blijken. Concurrent Martin Kolomy liep in de laatste etappe nog meer dan vier uur vertraging op en kukelde zodoende van de zevende naar de elfde plaats.

Lees meer