Dit kun je zien tijdens de Dakar Pre-Proloog in Valkenswaard

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2017_Pre-proloog_1DTB6418.jpg

Zondag staat traditioneel de Dakar Pre-Proloog in Valkenswaard op het programma. Teams en fans kunnen elkaar weer ontmoeten voor het circus verscheept zal worden richting Zuid-Amerika voor de Dakar Rally en Afrika voor de Africa Eco Race.

Bij de auto’s zal Bernhard ten Brinke de grote blikvanger zijn. Hij zal zijn comeback in de Dakar Rally maken en is bij de auto’s een van de snelste deelnemers. Daarnaast zullen Tim en Tom Coronel aanwezig zijn met hun nieuwe voertuig. Ook Maik Willems, Eelco Bekker, Peter van Merksteijn en Henri van Steenbergen zijn aanwezig om hun kunsten te vertonen.

Bij de motoren staan vijf deelnemers aan de start: Mirjam Pol, Jurgen van den Goorbergh en debutanten Edwin Straver, Maikel Smits en Luc van de Huijgevoort.

Ton van Genugten zal namens Team de Rooy aanwezig zijn, hij gaat samen met Federico Villagra de eer van Team de Rooy in de Dakar hooghouden terwijl ook Gerard de Rooy en Wuf van Ginkel zullen rijden. Zij rijden in Januari de Africa Eco Race. Ook Adwin Hoondert en Aad van Velsen zijn van de partij.

Martin van den Brink en Janus van Kasteren zijn namens Mammoet Rallysport aanwezig, ook Gert Huzink en Ed Wigman zijn namens dat team aanwezig. Maurik van den Heuvel komt opnieuw met de Scania van Team Dakarspeed in actie, nu samen met Martijn van Rooij. In totaal staan er zestien trucks aan de start in Valkenswaard.

Ook buiten de omloop zal er genoeg te zien zijn. Peugeot zal weer aanwezig zijn om de 3008 DKR te showen waar Peugeot in de afgelopen jaren succesvol mee was.

Tijdschema

Zondag om 8.30 uur opent het Eurocircuit in Valkenswaard haar poorten voor publiek, check onderstaand tijdschema:

08.30 uur        Poort open
10.15 uur        Motoren en quads – heat 1
10.40 uur        Auto’s – heat 1
11.15 uur        Trucks – heat 1
12.00 uur        Pauze programma
13.00 uur        Motorenen quads – heat 2
13.25 uur        Auto’s – heat 2
13.55 uur        Motoren – finale
14.00 uur        Auto’s – finale
14.10 uur        Trucks – heat 2
15.10 uur        Trucks – finale
15.20 uur        Prijstuitreiking

Alle tijden onder voorbehoud van wijzigingen