Zesde tijd een fijne afsluiter voor TonTrans-team

Zesde tijd een fijne afsluiter voor TonTrans-team

De Dakar beginnen met een mooi resultaat is leuk, maar ‘m afsluiten met een prettige uitslag is minstens zo fijn. Met de zesde tijd in de elfde en voorlaatste etappe was Ton van Genugten best tevreden. Niet in de laatste plaats omdat de etappe van San Juan naar Rio Cuarto weer een ‘Kamazproef’ was.

Het eerste deel van de door een lange verbindingsweg in tweeën gehakte etappe was “een hoop gestuiter”, vond Ton van Genugten. “Eén keer maakten we zo’n flinke buts, daar ben je een kwartier rustig van. Ik voel ‘m nog.”

Het tweede deel was meer het terrein van Van Genugten: snel en technisch. “Dat ligt me goed, dus daar heb ik even goed gas gegeven. Het ging super. Net toen we dachten ‘zouden we de snelste tijd kunnen rijden op dit deel?’, kwamen we in het stof terecht. Veel, maar het bleef hangen ook. In de bochten konden we net zien dat er een auto en twee trucks voor ons reden. We hebben af en toe op het knopje van de sentinel gedrukt voor de zekerheid. Het was niet te zien of we er dicht genoeg bij zaten, maar je weet nooit: misschien hoorden ze hem wel en gingen ze aan de kant. Maar dat was niet zo.”

De rit door het stof duurde zeker 70 kilometer, waarin Van Genugten zich zat te verbijten van ergernis. “Zonde van het harde werken in het begin van de proef. Met een beetje minder stof had er wel een top 3 ingezeten misschien. Het doet me in elk geval goed dat we weer eens lekker voorin hebben kunnen meeknallen.”