Update 20.00 - Dakar 2017 - Etappe 11: Goncalves pakt vijfde dagzege Honda, pechdag Mammoet Rallysport?

Paulo Goncalves, Dakar 2017

De elfde etappe bij de auto’s heeft pas de beslissende fase bereikt. Alle feiten tot nu toe op een rij met de vijfde dagzege voor Honda en een pechdag voor Mammoet Rallysport.

Paulo Goncalves pakt vijfde dagzege voor Honda

Paulo Goncalves heeft vandaag voor het vijfde dagsucces voor Honda gezorgd. Goncalves won de elfde etappe naar Río Cuarto met een voorsprong van 1’09 op zijn teamgenoot Joan Barreda. Adrien van Beveren moest genoegen nemen met de derde plaats, nadat hij in de beginfase snel opende.

In het klassement kwam Sam Sunderland niet echt in de problemen, hoewel hij even tot stilstand kwam in het tweede deel van de etappe. Zijn grootste concurrent, teamgenoot Matthias Walkner, verloor meer tijd en heeft waarschijnlijk op Sunderland gewacht.

Pechdag voor Mammoet Rallysport

De elfde etappe was nog maar even onderweg toen de pechduivel voor Mammoet Rallysport toesloeg. Zowel Martin van den Brink als Pascal de Baar verloren flink wat tijd in het eerste deel van de special stage. Van den Brink kwam langs WP1 met een achterstand van 2 uur, 30 minuten en 40 seconden. De Baar kwam bij WP1 als zesde door maar verloor in het stuk daarna 2 uur, 24 minuten en 39 seconden. Met dit tijdverlies gaat De Baar waarschijnlijk zijn positie in de top tien kwijtraken. Over de aard van het tijdverlies is nog niets bekend op dit moment.

Etappe bij auto’s en trucks nog in volle gang

Door de neutralisatie van 371 kilometer zijn de auto’s en trucks nog niet lang geleden begonnen aan het tweede deel van de etappe. Volg de voortgang en ontknoping van de voorlaatste proef in Dakar 2017 via het Rallymaniacs-Liveblog