Rallymaniacs verslaat de Dakar 2017

Lees meer...

Ook voor Rallymaniacs zit de Dakar er weer op. Met veel plezier hebben we verslag gedaan van de ook voor ons hectische 39ste editie. Voor en achter de schermen van Rallymaniacs, ter plaatse en vanuit Nederland, hebben Marcel Vermeij, Natascha Kayser, Mark Bremer, Peter Klanke, Tim Buitenhuis en Marije van Ettekoven deze Dakar meer dan 200 artikelen online gezet: fotoreportages, nieuwsupdates, dagelijkse liveblogs met het laatste nieuws rechtstreeks vanuit de wedstrijd, en 160 eigen berichten over en voor Nederlandse deelnemers, die veelal door kranten, andere websites en op social media zijn overgenomen. Daarnaast verstuurden we 2200 tweets en plaatsten we ruim 100 berichten op onze eigen Facebookpagina.

Lees meer

Foto's Dakar Rally 2017 - Finish

Lees meer...

Vandaag sloten de overgebleven deelnemers de Dakar Rally 2017 af met een 64 kilometer lange special, gevolgd door 700 kilometer verbinding naar het finish podium in Buenos Aires.

Lees meer

Frank Tilburgs: Meer bereikt dan gehoopt

Lees meer...

De achttiende plaats aan de finish van de Dakar 2017 was beter dan Frank Tilburgs vooraf had durven hopen. Afgelastingen en ingekorte etappes brachten het aantal wedstrijdkilometers drastisch terug, maar de Dakar werd er niet minder zwaar door, meent Tilburgs. “Die lange verbindingen over de weg, die breken je af.”

Lees meer

Van den Heuvel met tranen in de ogen naar de finish

Lees meer...

Iedereen rijdt hetzelfde parkoers (als het goed is) maar iedereen rijdt een andere Dakar Rally. Maurik van den Heuvel wist aan de finish van de editie 2017 niet wat hij liever heeft: fluitend naar de tiende, elfde of twaalfde plaats rijden, of met alle mogelijk inspanningen de finish bereiken op de 27ste plaats. “Eerst dacht ik het eerste, maar nu ik hier sta, na alles wat we hebben overwonnen, denkt ik dat de Dakar misschien we zo moet zijn. De voldoening van het halen van de finish is enorm.”

Lees meer

Eurol Veka MAN met geheel nieuwe truck naar Dakar Rally

Lees meer...

Hoewel alle drie de trucks de finish haalden, was de editie van 2017 niet de Dakar van het EVM Rallyteam. De negende plaats voor Hans Stacey, de elfde voor Peter Versluis en de 26ste voor Artur Ardavichus waren niet de resultaten waar op was gehoopt. Al bij de finish van de Dakar 2017 staat de blik daarom op de toekomst, waarin het team met een geheel nieuwe truck aan de start komt.

Lees meer

Maik Willems vinkt de eerste doelstelling van het jaar af

Lees meer...

Maik Willems had het niet hardop willen zeggen, maar ergens halverwege de eerste week van de Dakar Rally floepte het er toch uit: de top 30 zou hij wel willen halen. Voor de 26ste plaats had hij vooraf getekend. “Ik heb een paar doelstellingen voor 2017. De eerste is afgevinkt en het is pas half januari!”

Lees meer

Plezier het belangrijkste bij Jos Smink

Lees meer...

Voor de derde keer is Jos Smink als twaalfde geëindigd in de Dakar Rally. Het was tot in de laatste meters spannend of hij die positie kon behouden. De klassering is dan wel niet het belangrijkste voor Smink, hij was toch wel blij dat het gelukt was. “Het plezier is het belangrijkste, maar op een beetje een leuke plaats finishen is ook wel fijn. Het was in de laatste proef nog even flink aanpoten.”

Lees meer