Versteijnen staat versteld: Het is voorbij gevlogen

Top Trucks aan de finish van Dakar 2016

Vick Versteijnen moest even met het hoofd schudden aan de finish van de Dakar 2016. “Zijn we er nu al? Het is voorbij gevlogen. Vorig jaar hebben we er dubbel zo lang over gedaan, dat weet ik wel. Maar het voelt nu alsof we pas een paar dagen onderweg zijn.” Na wel degelijk twee weken en dik 9000 kilometer sloot Team TopTrucks de Dakar af op een mooie 24ste plaats.

Het viel Versteijnen een paar dagen geleden al op hoe snel de Dakar voorbij ging. “Je zit in een flow, de ene dag gaat over in de volgende. Vraag me niet welke dag het is,” zei hij toen al. Aan de finish leek het helemaal alsof het in een vloek en een zucht voorbij was gevlogen.

Vloeken en zuchten deed hij bijna elke dag. Vooral op de dag in de duinen van Fiambalá. “Dat was een randgevalletje,” zegt hij. “We waren veel te laat binnen. Niet alleen omdat we het zelf af en toe heel moeilijk hadden, maar ook doordat we veel anderen hebben geholpen. We zijn daardoor ook de tijd helemaal uit het oog verloren.” Ook de dag erna was zo’n randgevalletje. “Dat knippenpad! Toen heb ik het echt moeilijk gehad. Amper slaap, tienduizend aanslagen op het materiaal en onszelf. Het licht ging even uit.”

Maar de rest was Versteijnen eigenlijk best meegevallen. Geen grote problemen zoals vorig jaar, gewoon doortuffen en meestal voor het donker binnen. “Het team is enorm gegroeid in twee weken tijd. Het is super goed gegaan. Als je me vraagt hoe zwaar deze Dakar is geweest: een makkie was het zeker niet, maar ook niet megazwaar, is mijn indruk. Die eerste week zeker niet. In de cabine voel je de regen niet…. Maar het is nog niet mijn beurt om te oordelen. Het was nog maar mijn tweede Dakar. De kick van het uitrijden is er niet minder om.”

 

Resultaten Team TopTrucks

Etappe

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Resultaat

-

27

29

22

19

23

23

31

19

32

21

21

28

Klassement

-

27

27

25

22

21

22

22

21

25

24

24

24