Tilburgs heeft afgezien, maar het smaakt naar meer

Tilburgs heeft afgezien, maar het smaakt naar meer

De voldoening was groot. Frank Tilburgs, Hans van Limpt en Gijs van Uden hebben afgezien, maar ze hebben het gehaald: de finish van de Dakar 2016. “Super blij,” straalde Tilburgs. “Het is niet iedereen gegeven om de finish te halen en zeker niet bij de eerste keer.”

Iedere dag hadden de mannen van Team Tilburgs Truck Parts wel iets. Met het hoogtepunt - of dieptepunt, afhankelijk van hoe je het bekijkt - op de dag van de duinen van Fiambalá. “Daar hebben we zitten tobben,” blikt Frank Tilburgs terug. “In één dag genoeg ervaring opgedaan voor minstens een hele week.”

Zelfs in de laatste kilometers werd het nog even spannend. Met nog 100 kilometer voor de boeg in de laatste etappe - bepaald geen rondje rond de kerk, maar een serieuze proef - voelde Tilburgs ineens iets knappen. “Gijs wist ook niet precies wat het was. De banden waren in orde, dus we vermoedden iets met een veerblad. We hebben even kalm aan gedaan, maar het gaat bij mij toch beter als ik gewoon de gang erin hou. Dus toen Gerrit van Werven achter ons zat te sentinellen, hebben we het risico maar genomen. Gijs zei: 'Gas d’r op! We zien wel!' Bij de finish bleek het veerblad voor finaal doormidden. Daar hebben we dus serieus geluk mee gehad.”

Aan de finish sprongen Tilburgs de tranen in de ogen. Alle spanning van twee Dakar moest er even uit. “Dakar is echt de ultieme uitdaging. We zijn door diepe dalen gegaan, maar hebben ook zo veel mooie momenten gehad. Nu we weten hoe het is, smaakt het naar meer.”

 

Resultaten Team Tilburgs Truck Parts

Etappe

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Resultaat

-

24

35

41

23

39

26

21

18

39

26

22

19

Klassement

-

24

26

35

29

29

28

26

24

35

33

32

32