De voldoening is immens bij ‘de Peters’

De voldoening is immens bij ‘de Peters’

Een paar dagen geleden hadden Peter Merceij en Peter Erren niet durven dromen dat ze de finish van de Dakar zouden halen. Een kapotte koppeling bracht ‘de Peters’ van het Kamera Express-team in grote moeilijkheden. Maar ze kwamen er doorheen, 200 km door de zwaarste duinen van de hele Dakar 2016.

“Zelfs de laatste proef was moeilijk,” zegt navigator Peter Erren. “We hebben als trutjes gereden, met een knoop in de maag van de spanning. Maar toen we over de finishlijn reden… Wat een ontlading! Hier staan met de medaille in mijn handen is een geweldig gevoel en geeft immense voldoening. We hebben ‘m niet cadeau gekregen.”

Merceij deed twee eerdere pogingen, maar viel voortijdig uit. Voor Erren was het de eerste keer. Dat ze het nu wél hebben gehaald, is voor beiden een bijzondere ervaring. Erren: “De Dakar uitrijden is niet voor iedereen weggelegd en ik ben beretrots dat we het hebben gehaald. We zijn heel diep gegaan en hebben een uiterste inspanning geleverd en dat geldt ook voor de monteurs. We hebben het als team gedaan.”