Dakar 2016: Gerard de Rooy op geen fout te betrappen

Dakar 2016: Gerard de Rooy op geen fout te betrappen

In een jaar dat de Nederlandse armada truck in de Dakar Rally misschien sterker dan ooit was, bleek ook dat Kamaz niet onverslaanbaar is. Gerard de Rooy heeft de overwinning echter vooral aan zijn eigen kunnen te danken, in combinatie met een goede strategie van Team de Rooy. De Rooy maakte geen fouten, kende geen technische problemen en liet zich op belangrijke momenten niet opjagen.

Waar De Rooy tempo hield maakten zijn concurrenten fouten en bedroeg de voorsprong na etappe 11 ‘ineens’ meer dan een uur. Dat vormde de beslissing in de rally en mede door het goede teamspel kwam de overwinning geen moment in gevaar. De Rooy droeg na afloop de overwinning op aan Jurgen Damen, navigator bij De Rooy die afgelopen jaar bij een rally-ongeval in Qatar om het leven kwam.

Bij Kamaz rommelde het tijdens de eerste week van de rally. Slechte remmen zouden de Russische grootmacht parten spelen, maar met drie etappe-zeges van Eduard Nikolaev leek dat wel wat mee te vallen. Uittredend winnaar Airat Mardeev maakte van de Kamaz-rijders de minste fouten en dat leverde hem een tweede plaats op. De andere rijders gingen op een gegeven moment in de fout, vooral in etappe elf kende Kamaz een dramatische dag met groot tijdverlies voor met name Nikolaev en Karginov.

Revelatie van de rally is Federico Villagra. Vooral op de snelle, smalle paden in de eerste week voelde hij zich thuis. De Argentijn reed zijn eerste rally in een truck en kwam met de Iveco tot de derde plaats in het klassement.

Nederlanders

Acht van de twaalf etappes werden gewonnen door Nederlandse rijders, Hans Stacey was verantwoordelijk voor twee dagsuccessen. Terug op het oude nest bij MAN, begon Stacey met een sterke tweede etappe. De eerste week leek dan ook een prooi voor hem en Peter Versluis. Op de rustdag ging Versluis aan de leiding maar die viel uiteindelijk na de rustdag ver terug. Stacey kreeg te maken met allerlei kleine problemen die hem achteruit wierpen. Een vierde plaats in het klassement bleek het maximale.

Ton van Genugten was als secundant bij Team de Rooy aangewezen. Vanaf dag 1 liet Van Genugten zijn potentieel in de Iveco zien en liet zich zat een paar keer dicht bij een dagzege. In de rol als snelle assistentie moest Van Genugten ook wel eens wachten op De Rooy en samen met de technische problemen op de laatste proef heeft hem dat waarschijnlijk een plek in het klassement gekost.

De andere Nederlandse overwinning ging volledig onverwacht naar Pascal de Baar die het kopmanschap in de schoot geworpen kreeg na het uitvallen van Martin van den Brink. De tiende etappe werd zo’n groot slagveld dat het blijven rijden van essentieel belang was, en dat is De Baar wel toevertrouwd. De Baar pakte uiteindelijk een verdiende zesde positie in het klassement.

Maurik van den Heuvel heeft zijn Scania twee weken stevig aan de tand kunnen voelen in de Dakar. Een twaalfde plaats werd het resultaat in het klassement. Hoewel Van den Heuvel zich ten doel gesteld had de top-10 te halen mag dit resultaat er zijn en het biedt verbetering voor de komende jaren.

Marcel Huigevoort stapte behoorlijk last minute in bij het EVM Rally Team en had zelfs nog geen rally met de vrachtwagen gereden. Huigevoort moest zo dicht mogelijk achter Versluis en Stacey blijven en dat lukte op een enkele etappe na prima.

Adwin Hoondert sluit wat betreft de Nederlanders de top-20 af. Hoondert haalt voor de derde achtereenvolgende keer de finish en is trots op het resultaat. Een vijftiende plaats in de zware negende etappe bleek zijn hoogtepunt.

Debutanten Frank Tilburgs (32e), Jan van de Laar (26e) en Aad van Velsen (38e) hebben zich van de goede kant laten zien in de rally. Ieder zaten er goede en minder goede dagen tussen, leerden ze de nukken van de Dakar Rally kennen en hield technisch malheur ze af van een nog betere klassering.