Versteijnen: Gas erop en dwars door de bocht

Versteijnen: Gas erop en dwars door de bocht

‘Verrekte lekker’ vond Vick Versteijnen de voorlaatste etappe van de Dakar. De proef van 267 kilometer was niet heel zwaar, maar bij vlagen best lastig. Met de 21ste tijd was de Tilburger zeer content. “Als deze rit in het begin had gezeten, was het heel anders gegaan. We zijn de afgelopen twee weken als team zo gegroeid en zo goed op elkaar ingespeeld geraakt. Ik durf nu echt gas te geven.”

Het was ook gewoon een leuke dag. Niet alleen Versteijnen had er plezier in gehad, ook navigator Frank van Weerdenburg en monteur André van der Sanden hadden het prima naar hun zin. “Het was een verrekte lekker proefje. Niet heel moeilijk en ook niet typisch Dakar; het had ook een rondje in Spanje kunnen zijn. Maar dat neemt niet weg dat het een fijnere afsluiting is dan zo'n proef als die van de dag hiervoor, met dat gebonk en gebuts.”

Versteijnen kon in de bergen bij Villa Carlos Paz - waar de Dakarkaravaan in het begin van de eerste week ook bivakkeerde - zijn drifttechnieken toepassen. Dat was op de smalle paadjes met krappe bochten wel nodig. “Ik zag hier en daar wel sporen rechtdoor staan. Ik ben zelf één keer een stukje doorgeschoten en zei meteen tegen de mannen: ‘Dat gebeurt me niet meer’. Maar sommige bochtjes waren wel héél krap voor het hok. Dan is het puur een kwestie van op de rem, omgooien, gas erop en dwars er doorheen. Net zo makkelijk.”

In Villa Carlos Paz zocht Versteijnen zijn tentje fris geschoren op. “Even voorbereiden op het podium,” lachte hij. “We moeten nog een dag, er kan nog van alles gebeuren. Dat zie je wel aan Riwald: fikt op de één na laatste dag nog even de truck af. Dat kan op de laatste dag ook nog. Maar daar gaan we niet vanuit. En dan wil ik toch een beetje fris en fruitig de medaille in ontvangst nemen.”