Husqvarna met fabrieksteam naar Dakar Rally

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2016_vooraf_ADDC2015_31_03_1568.jpg
Husqvarna zal in januari met een officieel fabrieksteam van start gaan in de Dakar Rally. Dat heeft het Zweedse bedrijf vandaag bekend gemaakt. Husqvarna heeft met Ruben Faria een eerste rijder vastgelegd. Het HT Rally Raid team van Henk Hellegers zal als satellietteam optreden.

Robert Jonas, directeur motorsport van Husqvarna, heeft grote plannen met het team: “We zijn trots dat we Husqvarna naar een nieuw niveau kunnen tillen in de rallysport. Het merk heeft een traditie in de sport en het is een eer dat we hier nieuw leven in kunnen blazen.”

Jonas ziet het als een natuurlijke stap in de voortgang van het merk: “De Dakar is een prestigieuze rally op de kalender en we zijn gemotiveerd om te strijden tegen de beste teams die er zijn. Het is een uitdaging maar we gaan die graag aan.”

Het team zal bestaan uit de ervaren Ruben Faria en Pierre Alexandre Renet. Faria reed tot dit jaar voor het fabrieksteam van KTM, maar daar is geen plaats meer voor de Portugees. Faria werd afgelopen jaar zesde in de Dakar en reed de afgelopen wedstrijden al niet een volledig programma voor KTM. Nu is zijn overstap naar Husqvarna bevestigd.

Hij krijgt gezelschap van Pierre Alexandre Renet. ‘Pela’ Renet, zoals hij beter bekend staat, werd in 2009 wereldkampioen MX3 en maakte daarna de overstap naar enduro. Dat deed hij succesvol met twee wereldtitels en een handvol nationale titels. In de rally heeft Renet weinig ervaring.

Achter de twee fabrieksrijders van Husqvarna staat ook een satellietteam, het HT Rally Raid team van Henk Hellegers. “Het HT Husqvarna Rally Team als satellietteam is een natuurlijke uitbreiding van de activiteiten van het merk. We kijken er naar uit om met hen samen te werken”, aldus Jonas.