Pit Beirer bedankt Coma en maakt nieuw team bekend

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_KTM450RR_PitBeirer_KTM.jpg
Na een carrière van dertien jaar maakte Marc Coma vorige week bekend te stoppen als coureur en de switch te maken om wedstrijdleider in de Dakar Rally te worden. Motorsport directeur Pit Beirer van KTM bedankt Coma voor bewezen diensten en heeft de nieuwe opstelling voor het tweede deel van het seizoen bekend gemaakt.

“Wij danken Marc voor vele bijzondere jaren bij KTM. We zijn blij en trots dat hij zijn actieve carrière beëindigd op het hoogtepunt en we wensen hem succes in deze nieuwe fase van zijn carrière”, aldus Beirer. “Het is goed dat Coma binnen de sport blijft en wij zullen contacten met hem blijven onderhouden.”

Met het plotselinge vertrek van Coma die per direct begint met zijn nieuwe carrière binnen ASO, heeft Beirer een nieuwe structuur bekend gemaakt voor het KTM fabrieksteam dat in de komende World Cups verschijnt.

“We zijn al een aantal jaren bezig met de verschuiving van generaties binnen het team”, aldus Beirer. Het door Red Bull gesponsorde fabrieksteam zal bestaan uit Jordi Viladoms en Sam Sunderland. Daarbij komt nieuw bloed in de vorm van Matthias Walkner en Toby Price.

Price debuteerde afgelopen editie van de Dakar Rally deed het bijzonder goed met een derde plaats algemeen. Hij won de twaalfde etappe en was een vaste klant bij de eerste tien. Hetzelfde kan gezegd worden van de Oostenrijker Walkner die eveneens zijn debuut maakte. Walkner won de derde etappe en moest in de tiende etappe opgeven.

In het ‘gewone’ KTM fabrieksteam rijdt Antoine Meo die veel ervaring heeft in de Enduro-wereld. Ook Laia Sanz en Pablo Quintanilla maken deel uit van dit team, beiden hebben ruim ervaring in de rally’s.

Teammanager Alex Doringer benadrukt dat KTM naast de beide fabrieksteams ook nog een satellietteam heeft in de vorm van KTM Warsaw Motorrally. Dat team staat onder leiding van de ervaren Marek en Filip Dabrowski.

Foto: KTM