Peugeot Sport presenteert verbeterde 2008 DKR

Stephane Peterhansel, Peugeot 2008 DKR, 2015

Peugeot heeft een verbeterde versie van de 2008 DKR, die in januari haar debuut maakte in de Dakar Rally, gepresenteerd. De nieuwe auto debuteert waarschijnlijk later dit jaar in wedstrijdverband en heeft een aantal vitale wijzigingen ondergaan: De auto is langer, breder, lager en heeft een tal van onderhuidse updates.

 

Aerodynamica is een van de zaken die aangepakt werd: De voorkant van de auto en de luchtinlaat zijn drastisch veranderd om meer balans te creëeren. Andere verbeteringen zijn onder andere: De schokbrekers zijn opnieuw ontworpen om efficiënter om te kunnen gaan met de verschillende terreinen. Daarbij profiteert de 2008 DKR van een betere gewichtsverdeling, de reservewielen met lichtere banden worden op een andere plaats ondergebracht.

De ontwikkeling van de 2008 DKR heeft sinds het passeren van het finishpodium in Buenos Aires niet stil gestaan. Engineers van Peugeot hebben de auto van binnen en buiten geanalyseerd om verb. Met behulp van ervaren Dakar-coureurs als Carlos Sainz, Stephane Peterhansel en Cyril Despres werden de verbeteringen aan tal van tests onderworpen. Dit resulteerde recent in een een-twee finish in de China Silk Road Rally waar een tussenversie van de auto werd gereden. Belangrijk detail is dat de 3 liter V6 diesel motor meer vermogen heeft, tot 380 PK en ook nog een stabieler is.

Nu de volledige nieuwe Peugeot getest is in Marokko, kan directeur sportief Bruno Famin terugkijken op de nieuwe ‘leeuw’: “Er is niet één grote verandering, het is een serie van kleine verbeteringen die we gedaan hebben in de auto. De auto ziet er ook anders uit in vergelijk met vorig jaar omdat we ons geconcentreerd hebben op de body en aerodynamica. De tests die we nu gedaan hebben laten zien dat we een stap gemaakt hebben in de juiste richting.” Famin zegt dat de stappen die Peugeot maakte gigantisch zijn: “Je kunt de auto niet vergelijken met de auto die we een jaar geleden hadden. Toen was alles nieuw voor ons en hoewel je niet met volle zekerheid kunt zeggen dat je klaar bent voor Dakar staan we er nu een stuk beter voor.”

Vooral Peterhansel en Sainz hebben de auto veel getest gedurende de ontwikkelingsfase. De Fransman bracht in China de eerste echte overwinning binnen voor het team: “Het verschil is goed te merken nu de auto langer en breder is. Het zwaartepunt van de auto ligt lager en daardoor is het een stuk stabieler en de bochtensnelheid gaat omhoog. De motor geeft meer vermogen met een laag toerental, het is bijna een ‘probleem’ hoe je het beste kunt omgaan met het vermogen maar dat is een luxe. Ik denk dat we nog niet aan het maximale zitten maar de tests waren zeer productief tot nu toe.”

Sainz verkoos niet te rijden in China maar door te gaan met het testen om zo meer ervaring op te doen met de nieuwe auto. “Het is goed dat we veel getest hebben, de auto loopt goed nu”, vertelt Sainz. “De auto heeft een groot potentieel, veel groter dan afgelopen jaar en de betrouwbaarheid gaat ook veel beter.”

Peugeot Sport publiceerde beelden van de tests die men gedaan heeft met de 2008DKR:

 

Foto: Red Bull